Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Danske Advokater har tidligere gjort Domstolsstyrelsen opmærksom på, at flere medlemmer oplever gebyr ved betaling af retsafgift online ved brug af visse kreditkort. Danske Advokater har været i tæt dialog med Domstolsstyrelsen om problemstillingen.

30-01-2018
Nyt om betaling af retsafgift på minretssag.dk

Danske Advokater har tidligere gjort Domstolsstyrelsen opmærksom på, at flere medlemmer oplever gebyr ved betaling af retsafgift online ved brug af visse kreditkort. Danske Advokater har været i tæt dialog med Domstolsstyrelsen om problemstillingen.

 

Domstolsstyrelsen har besluttet, at man indtil videre kun kan betale med Visa/Dankort, Dankort eller Mobilepay. Der opkræves ikke gebyr ved anvendelse af disse betalingsmidler.

 

Det betyder, at der for tiden ikke kan betales med andre kort (kreditkort) på minretssag.dk. Det skyldes, at betalingsmodulet på minretssag.dk ikke kan håndtere de nye regler for gebyrbetaling. Den 1. januar 2018 blev reglerne for gebyrbetaling ændret, så private forbrugere ikke skal betale gebyrer, mens virksomheder kan pålægges gebyr for betaling. Betalingsmodulet på minretssag.dk kan ikke skelne mellem private kort og firmakort, så for at undgå forkert opkrævning har Domstolsstyrelsen valgt at lukke midlertidigt for betaling med andre kort end Dankort og Visa/Dankort.

 

Domstolsstyrelsen arbejder på at få fjernet alle betalingsgebyrer for private forbrugere (med betalingskort udstedt inden for EU). Indtil det er på plads, henviser styrelsen til gebyrfri betaling med Dankort, Visa/Dankort eller MobilePay.

 

For virksomheder vil Dankort og Visa/Dankort også fremover være de eneste gebyrfri kort. Indtil der igen åbnes for betaling med andre kort på minretssag.dk, vil det i en overgangsperiode være muligt at betale med bankoverførsel direkte til retten. Ved bankoverførsel skal man være opmærksom på, at retten først begynder at kigge på en anlagt sag, når man har konstateret, at betaling af retsafgift er modtaget. Der kan godt gå et par dage ved bankoverførsel frem for ved online betaling. 

 

Anvendelse af andre kort til betaling på minretssag.dk genindføres i løbet af foråret 2018, når betalingsmodulet er tilrettet og kan skelne mellem private kreditkort og firmakort. Muligheden for bankoverførsel vil blive lukket i den sammenhæng.

 

Domstolsstyrelsen har selv beskrevet betaling af retsafgift i Spørgsmål & Svar på Domstol.dk.      

 

Har du spørgsmål om betaling, anbefaler vi, at du kontakter Domstolsstyrelsen support på tlf. 22 10 23 05.

Kontakt Domstolsstyrelsens support til minretssag.dk.

she
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

Kontakt Steen Hermansen på tlf.

33 43 70 21