Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Alle Folketingets partier har netop indgået en aftale om et nyt familieretligt system.

28-03-2018
Nyt familieretligt system

Alle Folketingets partier har netop indgået en aftale om et nyt familieretligt system.

 

”Det nye system er en helt grundlæggende omlægning. Statsforvaltningen bliver nedlagt, og der bliver oprettet et familieretshus, som både er børnenes indgang til at få støtte og familiernes indgang til et gennemskueligt og fokuseret forløb med tilbud om rådgivning. I Familieretshuset vil der være en børneenhed, som alene fokuserer på at tage hånd om barnet.”, lyder det i en pressemeddelelse fra Børne- og Socialministeriet.

 

Her fremgår det også, at: ”Familier med de allersværeste problemer, hvor børnene er mest udsatte, bliver sendt til Familieretten (byretten), der træffer en juridisk afgørelse hurtigt, så hverken forældre eller børn befinder sig i et konfliktfelt unødigt længe. Ved at en dommer træffer afgørelse i de tungeste af sagerne, og ved at afgørelsen kan ankes i domstolssystemet, styrkes retssikkerheden”.

Læs hele aftalen her

 

I den forbindelse udtaler advokat Anne Broksø, der er formand for Danske Familieadvokater og formand for Danske Advokaters fagudvalg for familieret:

 

”Danske familieadvokater hilser den nye struktur velkommen. Vi er glade for, at der kommer hjælp til de forældre, der godt selv kan finde varige løsninger, og vi er glade for, at alle meget konfliktede sager forbliver hos domstolene. Vi er ikke begejstrede for, at forberedelsen af de retssager kommer til at ligge i Familieretshusene. Det er i strid med alle de almindelige regler om, at parterne oplyser sagen og de særlige regler om, at dommerne i de her sager også kan bestemme, hvilke beviser der skal fremlægges/fremskaffes. Det bliver en retsusikker retssagsbehandling, hvis det ikke bliver dommerne, der ser barnet, og dommerne der er med til at beslutte, hvad der skal frem.

 

Men ellers er vi meget positive. Vi har et system i dag, der virkelig trænger til en revolution. Det spændende bliver så, om revolutionen kommer. Kommer der reelt nye boller på suppen, eller bliver familieretshusene blot statsforvaltningen i nye klæder med nyt logo? Det bliver spændende at se, når vi efter 1.4.2019 skal se reglerne i kraft”.

Se vores familieretlige kurser her

 

 

 

 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19