Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Danske Advokater har udarbejdet en guide, der kan bidrage til at besvare de spørgsmål, den nye databeskyttelsesforordning stiller til advokatvirksomheders IT-systemer. Vejledningen vedrører både leverandører af IT-systemer og advokatvirksomheders interne IT-afdelinger.

09-04-2018
Guide med IT-emner og spørgsmål til dokumentation af overholdelse af databeskyttelsesforordningen

Danske Advokater har udarbejdet en guide, der kan bidrage til at besvare de spørgsmål, den nye databeskyttelsesforordning stiller til advokatvirksomheders IT-systemer. Vejledningen vedrører både leverandører af IT-systemer og advokatvirksomheders interne IT-afdelinger.

 

Som dataansvarlig er det advokatvirksomheden selv, der skal sikre, at den nødvendige dokumentation udarbejdes. Det er Danske Advokaters ønske, at leverandører af IT-systemer ved at kende de spørgsmål, der fremgår af vejledningen, på forhånd kan hjælpe advokatvirksomheder med at efterleve dokumentationsforpligtelsen i databeskyttelsesforordningen.

Se guiden her - kun for medlemmer

 

Nye vejledninger og skabeloner på vej

Danske Advokater er herudover ved at lægge sidste hånd på en guide om sagsbehandling, og det overvejes, om der kan udarbejdes yderligere konkrete skabeloner.

 

Danske Advokater håber også, at de kommende guides fra Datatilsynet om ”Behandlingssikkerhed”, ”Databeskyttelse gennem design og standardindstillinger” og ”Databeskyttelse på det ansættelsesretlige område” samt en guide fra Advokatsamfundet kan hjælpe med at løse de udfordringer, databeskyttelsesforordningen giver anledning til.

 

Vi afholder 4 webinarer om persondata i april og maj, hvor advokat Karsten Holt gennemgår relevante emner med fokus på de problemstillinger, som er særligt relevante for advokatvirksomheder:

 

  • HR/personaleoplysninger – er afholdt, men optagelse kan tilkøbes.
  • Oplysningspligt og databehandleraftaler – afholdes d. 12. april 2018
  • Hvidvask og interessekonflikter – afholdes d. 25. maj 2018
  • Markedsføring/ sociale medier – afholdes d. 2. maj 2018


Tilmeld dig her

 

Deltager du i minimum 2 af de 4 persondatawebinarer, opnår du minimum 3 kursuslektioner.

 

Vi holder dig orienteret

Vi har samlet det, vi synes du bør vide om databeskytelsesforrdningen her - kun for medlemmer. Siden bliver løbende opdateret.

she
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21