Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

I de seneste mange år har tendensen været, at advokatsekretærer var nogen, der blev færre og færre af. De var tæt på at blive dømt ude. Nogle af arbejdsopgaverne blev automatiseret; andre overtaget af fuldmægtige eller advokater.

23-04-2018
Efterspørgslen efter sekretærer er på vej op

I de seneste mange år har tendensen været, at advokatsekretærer var nogen, der blev færre og færre af. De var tæt på at blive dømt ude. Nogle af arbejdsopgaverne blev automatiseret; andre overtaget af fuldmægtige eller advokater.

 

I den seneste tid har vi hos Danske Advokater konstateret en øget efterspørgsel efter advokatsekretærelever eller kontorelever. Der er langt flere advokatvirksomheder end tidligere, der på vores jobdatabase, Advojob, søger efter elever. Pt. er der fire jobopslag, hvor advokatvirksomheder søger elever, og efterspørgslen ses både i de store byer og i provinsen.

 


Advokat og partner Brian Hebel Andersen.

 

Advokat og partner Brian Hebel Andersen fra Advokatfirmaet Svendsen, der har kontorer i Haslev og Ringsted, søger i øjeblikket efter en elev på Advojob og udtaler i den forbindelse: ”Vi har på vores kontor i Haslev de seneste år uddannet to elever. Det har været en positiv oplevelse og har inspireret til ansættelse af en ny elev til vores kontor i Ringsted. Vi forventer selvfølgelig efter nogen tid at få tilføjet noget arbejdskraft.” Advokatfirmaet Svendsen har også tidligere med succes fundet elever ved hjælp af Advojob.

 

De nye elever er med til at skabe vækst

På Business College Syd (Mommark Handelsskole) tilbydes en jura/advokatsekretær-uddannelse, som er toårig og består af en blanding af praktik og skole. Her lærer eleverne bl.a. at udarbejde dokumenter i forbindelse med ejendomsadministration, testamenter og arvesager samt at arbejde tværfagligt.

 


Tove Lau Andersen underviser advokatsekretærelever på Mommark Handelsskole.

 

Underviser og teamleder Tove Lau Andersen fra Business College Syd oplever også et stigende behov for sekretærer:

 

”Vores statistik viser, at vi p.t. har 15 % flere aftaler i hus end i 2017. I 2017 gik det også rigtig godt i forhold til årene forinden. Og vi har slet ikke set toppen endnu. Vi har daglige henvendelser fra hele landet. Små, mellemstore og store virksomheder, der alle melder sig og er interesserede i at ansætte elever.

 

Vækst er igen at spotte. Det giver de administrative – og ikke mindst de nye elever – muligheden for at vise, de kan være med til at skabe vækst og dermed legalisere deres rolle. Og de er ivrige efter at vise, at de kan. Og det kan de!

 

De seneste år er der udarbejdet flere analyser af administrative medarbejderes arbejdsopgaver. Tendensen er informationsrettet kommunikation, optimering af arbejdsprocesser og frigørelse af ressourcer, så arbejdsdelingen ændres til det absolut optimale. For advokatkontorerne betyder det, at juristerne frigives til juridiske arbejdsopgaver, mens advokatsekretæren tager sig af selve sagsbehandlingen og størstedelen af kommunikation med kunderne fra start til slut.

 


Elever på Mommark Handelsskole.

 

De uddannelsesmæssige opmærksomhedspunkter, vi har på Mommark, falder i god tråd med disse tendenser, hvor de administrative skal have tværgående kernekompetencer for, at de kan bidrage til øget produktivitet. Eleverne på Mommark får en specialuddannelse, der giver dem en unik - praktisk - juridisk værktøjskasse.”

Læs mere om uddannelsen til advokatsekretær her

 

Elevpladser kan udløse en gulerod

Der er mange gode grunde til, at en advokatvirksomhed ansætter elever. Bl.a. trådte der nye regler i kraft ved årsskiftet, der betyder, at man kan få en bonus på op til 25.000 kr., hvis man opretter en praktikplads. Tilsvarende kan man risikere at skulle betale en afgift, hvis det vurderes, at man ikke har oprettet et tilstrækkeligt antal elever i sin advokatvirksomhed.

Læs mere her

 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19