Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

I 2007 opstod Ret & Råd Fyn A/S som en fusion af advokatfirmaerne Bisgaard & Dolberg, Ret & Råd Faaborg og Advokatfirmaet Bang Olsen i Nyborg.

04-01-2019
Advokater på Fyn er på forkant med udviklingen


Ret & Råd Fyns mødekontor i Faaborg.

 

I 2007 opstod Ret & Råd Fyn A/S som en fusion af advokatfirmaerne Bisgaard & Dolberg, Ret & Råd Faaborg og Advokatfirmaet Bang Olsen i Nyborg.

 

Til at starte med samlede firmaet omstilling og bogholderi, men fortsatte med afdelinger i Nyborg, Aarup, Odense, Faaborg, Assens, Tommerup og Middelfart.

 

I 2014 oprettede firmaet en erhvervsafdeling i Odense og flyttede hovedparten af medarbejderne, der arbejdede med erhverv til Odense. I løbet af de sidste to år er alle medarbejdere samlet i Odense med fast arbejdsplads i Albanigade i samme bygning, hvor fogedretten og skifteretten i Odense har til huse. Siden starten har kontoret i Odense bredt sig fra en til to etager, og tæller i dag omkring 25 medarbejdere.

 

Ret & Råd på Fyn er således gået fra at have lokale kontorer til at have en samlet stab i Odense, som udfører advokatopgaver for kunder fra hele Fyn. For at tilgodese lokale kunder uden for Odense har man i dag ubemandede mødekontorer i Assens, Faaborg og Middelfart.


Partner og adm. direktør Mads Sommerlund, Ret & Råd Fyn.
 

Vi har spurgt partner og adm. direktør Mads Sommerlund, Ret & Råd Fyn A/S, hvorfor firmaet har valgt at håndtere advokatbetjeningen på denne måde, og hvordan det fungerer.

 

Mads Sommerlund forklarer, at beslutningen om at centralisere advokatforretningen skal ses i forlængelse af politi- og retskredsreformen, som generelt har afstedkommet færre advokatopgaver i byer uden en byret.

 

”Det har også været en faktor, at det kan være svært at tiltrække kvalificerede medarbejdere i de små byer”, udtaler Mads Sommerlund. Dette var netop relevant, da en del af personalet ved fusionen i 2007 nærmede sig pensionsalderen, og et generationsskifte derfor var forestående.

 

For at udnytte ressourcerne og lokalkendskabet bedst muligt er det oftest de advokater, der er bosiddende i eksempelvis Faaborg, som varetager de lokale advokatopgaver. Det kan være en fordel for klienten at møde en advokat, som man kender fra sit lokale miljø og hilser på i Brugsen, og som har en naturlig interesse i lokale forhold.

 

Mads Sommerlund fortæller: ”Typisk lægges disse møder om morgenen, så advokaten har resten af dagen til rådighed for øvrige opgaver, som løses fra medarbejderens arbejdsplads i Odense. Det lokale mødekontor kan dog også bruges til at få opgaver fra hånden, idet der er fuldt funktionsdygtige arbejdspladser.. ”

 

De lokale kontorer er kun åbne i forbindelse med aftalte møder. Det er der blevet taget godt imod, og firmaet har ikke mødt kritik i lokalmiljøet. Tværtimod opfattes det positivt, at Ret & Råd fortsat har et kontor lokalt, hvor posthuse, små butikker og lokale arbejdspladser i forlængelse af finanskrisen, har måttet dreje nøglen om.

 

Advokaterne fra Ret & Råd Fyn A/S forsøger med lokalkontorerne fortsat at være forankret i lokalsamfundet.

sro
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22