Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Hvis der er noget, der har kendetegnet advokatmarkedet i de senere år, er det, at det er kunderne, der bestemmer.

13-03-2019
Det er altid kunderne, der vælger

Hvis der er noget, der har kendetegnet advokatmarkedet i de senere år, er det, at det er kunderne, der bestemmer.

 

Aldrig har konkurrencen været så hård, og aldrig har kunderne valgt advokater til og fra i det omfang, vi ser i dag. Og her taler jeg ikke bare om, at kunder vælger mellem advokater, men også at de benytter sig af en lang række andre rådgivere til at bistå dem med at løse opgaver, de tidligere fik løst hos advokaten. Eller de løser dem selv. Væksten i antallet af virksomhedsjurister – husadvokater i erhvervslivet – har været stor, og vi har set mere end en fordobling over de seneste ti år. Mindre end halvdelen af den juridiske rådgivning i Danmark leveres i dag af advokatbranchen – og andelen ser ud til at være fortsat faldende.

 

Jeg blev i sidste uge interviewet til erhvervsmediet Inside Business om konkurrencesituationen for kuratorer. Hovedspørgsmålet var, hvorfor kunderne i stor stil vælger advokater som kuratorer? Markedet er fuldstændig frit, og der er ingen lovgivningsmæssige barrierer for andre faggrupper i at være kuratorer. Det enkle, men også rigtige svar, er jo, at det er kunderne – dvs. kreditorerne - der vælger, og når de vælger advokater og nogle gange de samme advokater, må det jo være fordi, de er tilfredse med den vare, der bliver leveret. Ellers ville store professionelle virksomheder - som fx banker - jo benytte sig af andre. Alt andet ville stride mod almindelig markedslogik. Ikke desto mindre beklager revisorerne sig over, at ikke flere revisorer er kuratorer. Det er måske ikke så overraskende, men sådan er det jo på et frit marked. Ingen kunder kommer af sig selv. Som rådgiver må man gøre en indsats. Det er jo ikke anderledes end i andre brancher, hvor man pitcher på opgaver. Hvis man ikke mener, at kunderne træffer de rigtige valg, må man jo overbevise kunderne om, at andre er bedre til opgaven end advokater. I den forbindelse kan det også have betydning, at der jo har været revisorer inde over en virksomheds regnskab som samfundets tillidsrepræsentant - ofte kort inden virksomheden er gået konkurs.

 

Som nævnt er markedet for juridisk rådgivning i Danmark  helt frit. Hvis kunderne hellere vil benytte sig af ikke-advokater, står det dem frit for. Det er altid kunderne, der vælger.

Hvis du har abonnement til Inside Business, kan du læse artiklen her

pmo
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Paul Mollerup
Paul Mollerup | Adm. direktør | 33 43 70 10 | pmo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Paul er overordnet ansvarlig for den daglige drift af foreningen og bindeled til Danske Advokaters formand og bestyrelse. 

 

Paul har naturligt nok fokus på Danske Advokaters strategi, økonomi og ledelse. Derudover er han som adm. direktør involveret i en lang række af Danske Advokaters projekter og opgaver. 

 

Foreningens politiske interesser, kommunikation og forretningsudvikling fylder meget i Pauls dagligdag. 

Læs mere…

33 43 70 10