Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Folketinget har nu vedtaget L74, der oprindeligt bl.a. havde til formål at oprette egentlige procesretlige kontorer i det offentlige med henblik på, at staten, regioner og kommuner skulle hjemtage flere advokatopgaver og møde i retten med egne embedsmænd. Dette er nu pillet ud af den vedtagene lov, og det er en stor sejr for retssikkerheden, mener Danske Advokaters adm. direktør, Paul Mollerup.

05-04-2019
Advokater skal fortsat føre statens sager

Folketinget har nu vedtaget L74, der oprindeligt bl.a. havde til formål at oprette egentlige procesretlige kontorer i det offentlige med henblik på, at staten, regioner og kommuner skulle hjemtage flere advokatopgaver og møde i retten med egne embedsmænd. Dette er nu pillet ud af den vedtagne lov, og det er en stor sejr for retssikkerheden, mener Danske Advokaters adm. direktør, Paul Mollerup.

 

”Der skal lyde en stor ros til politikerne for at have pillet den retssikkerhedsmæssige tidsel ud. Det ville være en uskøn kasketforvirring, hvis embedsmænd både skulle rådgive borgere og virksomheder og samtidig vinde over dem i retten – uden at være advokater og underlagt de advokatetiske regler med klageadgang osv. Det, der er står tilbage, er, at staten kan tildeles sagsomkostninger i de sager, hvor de (som hidtil) kan møde med egne ansatte. Det undrer mig fortsat, hvorfor staten skal hive penge ud af borgere og virksomheder i form af sagsomkostninger, og det er vigtigt, at man ikke kigger på det som en pengemaskine, for det må aldrig blive det, der afgør, om en sag skal føres eller ej”, siger Paul Mollerup.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19