Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Som advokat og advokatvirksomhed får man virkelig testet både sin omstillingsevne og sin modstandskraft i disse dage. Retsmøder aflyses og almindelig løbende klientkontakt og samarbejde er sat i stå eller markant reduceret. Telefonen, videokonferencen og e-mails er endnu vigtigere end nogensinde.

20-03-2020
Hvad skal man som advokatvirksomhed være opmærksom på i corona-tider?

Som advokat og advokatvirksomhed får man virkelig testet både sin omstillingsevne og sin modstandskraft i disse dage. Retsmøder aflyses og almindelig løbende klientkontakt og samarbejde er sat i stå eller markant reduceret. Telefonen, videokonferencen og e-mails er endnu vigtigere end nogensinde.

 

Sikkerhed, sikkerhed og sikkerhed

Derfor er det også vigtigt at have styr på sikkerheden - både den generelle it-sikkerhed og sikkerheden omkring brugen af mail og videomøder.

 

Pas på de mange spam mails i disse Corona-tider. Mange vil gerne sende dig et godt råd eller tilbyde dig alt muligt, som du får adgang til ved at klikke på et link i mailen. Brug din professionelle skepsis. Er afsender ukendt og mailen uventet, så lad vær. Svindlere ringer i disse dage til efterladte og udgiver sig for at ringe fra skifteretten for at franarre NemID og kontooplysninger, så der er ingen nedre grænse for, hvor nedrige svindlerne optræder.

 

Få styr på din likviditet

Hvis du ikke allerede har det, er det nu, du skal få overblik over din likviditet. Hvad står der på driftskontoen? Hvilke faste udgifter forfalder over de næste tre måneder, og hvilke opgaver kan der faktureres i denne tid? Benyt den sunde fornuft i forhold til faktureringen – nogle klienter har formentlig samme betalingsformåen som før, mens andre med stor sandsynlighed oplever en større omsætningsnedgang end din virksomhed. Tag dialogen med hver enkelt, hvis det er, og vær realistisk i den foreliggende situation, men vær ikke for fin til at fakturere allerede udført arbejde, der hvor det giver mening.

 

Er din virksomhed hårdt ramt, er de statslige hjælpepakker måske en håndsrækning til dig.

 

Staten har lanceret en række hjælpepakker, som din virksomhed måske kan have gavn af. Der er mulighed for at få kompensation under nogle bestemte forudsætninger, hvis du fx sender en medarbejder hjem i tre måneder i stedet for at sige medarbejderen op. Der er også mulighed for at søge hjælp til dækning af tabt omsætning og faste omkostninger, hvis man er tilstrækkeligt hårdt ramt. Vi har lagt en beskrivelse af de statslige hjælpepakker og en række andre informationer på vores hjemmeside www.danskeadvokater.dk.

 

Bevar overblikket

Det kan være svært at arbejde væk fra kontoret eller uden sine kolleger omkring sig, som man har været vant til. Det gælder om at bevare overblikket. De fleste frister gælder fortsat – med mindre du har hørt noget andet. Kontakt retten, hvis du er i tvivl. Reglerne vedr. efteruddannelse, afstemning af klientkonti etc. gælder også fortsat. Se Advokatsamfundets hjemmeside eller kontakt Advokatsamfundet, hvis du er i tvivl om noget fra deres side.

 

Husk – der kommer en dag efter Corona

Denne krise har en udløbsdato – vi ved bare ikke præcist hvornår. Både under krisen og bagefter har det danske samfund brug for dygtige, uafhængige advokater, der hjælper borgere og virksomheder med at få skik på deres juridiske udfordringer. Det er derfor vigtigt, at du passer på dig selv og din virksomhed. Og i det omfang du har mulighed for det, er det også fantastisk, hvis du har overskud til at hjælpe andre, der er kommet i klemme som følge af hele denne misere.

 

Danske Advokater er her for at hjælpe dig

Jeg synes også, at det er bøvlet at arbejde hjemmefra - mærkeligt ikke at være sammen med mine kolleger, men jeg kan forsikre dig for, at vi hos Danske Advokater i disse dage ene og alene er optagede af at hjælpe vores medlemmer bedst muligt igennem krisen. Skriv eller ring, hvis du har et spørgsmål. Vores kontaktoplysninger er lagt på det særlige corona-afsnit på vores hjemmeside.

 

Pas på jer selv og på hinanden

Paul Mollerup

pmo@danskeadvokater.dk

 

pmo
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Paul Mollerup
Paul Mollerup | Adm. direktør | 33 43 70 10 | pmo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Paul er overordnet ansvarlig for den daglige drift af foreningen og bindeled til Danske Advokaters formand og bestyrelse. 

 

Paul har naturligt nok fokus på Danske Advokaters strategi, økonomi og ledelse. Derudover er han som adm. direktør involveret i en lang række af Danske Advokaters projekter og opgaver. 

 

Foreningens politiske interesser, kommunikation og forretningsudvikling fylder meget i Pauls dagligdag. 

Læs mere…

33 43 70 10