Velkommen   (0 lektioner)

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


08-03-2021
Markant flere indvandrere og efterkommere i branchen

Der er kommet 31 procent flere indvandrere og efterkommere i advokatbranchen på blot 3 år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik og Danske Advokater.

 

Antallet af indvandrere og efterkommere, der arbejder i advokatbranchen, er steget med 31 procent fra 2016 til 2019. I perioden 2008 – 2019 er antallet steget med hele 71 procent. Der er altså tale om en accelererende vækst, hvor stigningen har været særlig høj de seneste år. Indvandrere og efterkommere udgjorde dermed i 2019 ca. 5 procent af alle medarbejdere i advokatbranchen. Som det fremgår af figuren, vokser andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande mere end fra vestlige lande og udgør nu 63 procent af alle indvandrere og efterkommere i branchen.
 

Indvandrere og efterkommere er højtuddannede

Advokatbranchen er generelt kendetegnet ved et højt uddannelsesniveau. De indvandrere og efterkommere, der arbejder i branchen, er ingen udtagelse. Faktisk bliver de stadig bedre uddannet. Mens det samlede antal af indvandrere og efterkommere, der arbejder i advokatbranchen, er vokset med 71 procent siden 2008, så er antallet af indvandrere og efterkommere med en bachelor eller højere uddannelse vokset med 134 procent.
 
I 2019 var andelen af indvandrere og efterkommere, der er beskæftiget i advokatbranchen, med en bachelor eller højere uddannelse faktisk større end andelen for personer med dansk oprindelse. Hvor 58 procent af personer med dansk oprindelse havde en bachelor eller højere uddannelse, var det samme gældende for 63 procent af indvandrere og efterkommere.  

 

 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19