Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


24-06-2021
Hvidvasksekretariatet: 60 procent flere videregivelser

Mistanker om hvidvask, terrorfinansiering eller anden økonomisk kriminalitet stiger.

 

I alt modtog Hvidvasksekretariatet i 2020 73.249 underretninger. Det er det højeste antal nogensinde. Samtidig leverede sekretariatet 19.756 oplysninger videre til Skattestyrelsen, Udbetaling Danmark, PET og andre relevante myndigheder. Det er et rekordstort antal, fremgår det af Hvidvasksekretariatets årsrapport, der netop er udkommet.

 

19.756 underretninger blev vurderet brugbare i kampen mod hvidvask af penge, finansiering af terrorisme, handel med narko, skattesvig og andre former for svindel med offentlige midler og økonomisk kriminalitet. Det gør både antallet af underretninger og videregivelser til de højeste i Hvidvasksekretariatets levetid. 

 

»Videregivelsernes store antal i 2020 afspejler ikke bare vores del af arbejdet i sekretariatet. Tallene udtrykker også den store opbakning, der er til hvidvaskindsatsen. Enkeltpersoner, der har en mistanke, samarbejdspartnere, myndigheder, realkreditinstitutter, virksomheder med underretningspligt, f.eks. valutavekslingsbureauer, revisorer, pengeinstitutter og så videre, er alle en uundværlig del af indsatsen. Hver især leverer de underretninger til os, som vi er afhængige af for at kunne udføre vores efterretnings- og analysearbejde,« siger Jørgen Andersen, leder af Hvidvasksekretariatet.

Læs mere her

 

nsn
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Nikoline Sneholt
Nikoline Sneholt | Juridisk konsulent | 33 43 70 05 | nsn@danskeadvokater.dk


Kontakt

Nikoline er juridisk konsulent for Dalila og er ansvarlig for GDPR. Juridiske og fagpolitiske initiativer.

Læs mere…

Kontakt Nikoline Sneholt på tlf.

33 43 70 05