Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


26-08-2021
Nyt lovforslag skal sikre færre sager med strafnedsættelse

Lang sagsbehandlingstid ved domstolene skal i mindre grad kunne udløse strafnedsættelse.

 

Det er formålet med et lovforslag, justitsministeren har sendt i høring. Forslaget gennemfører dele af den flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden, der blev indgået i december 2020.

 

Hvis sager ved domstolene i dag trækker ud, kan det ifølge straffeloven være en formildende omstændighed og dermed give gerningsmanden en strafnedsættelse, hvilket i praksis forkorter gerningsmandens straf.

 

Strafnedsættelse på grund af lang sagsbehandlingstid – særligt i sager om alvorlig kriminalitet – udfordrer tilliden til retssystemet og er urimeligt i forhold til ofrene. Derfor har justitsminister Nick Hækkerup sendt et lovforslag i høring, der bl.a. skal være med til at begrænse brugen af strafnedsættelse pga. lang sagsbehandlingstid ved domstolene og dermed sikre færre sager, hvor dømte kriminelle får en kortere straf på grund af lang sagsbehandlingstid.

Læs mere her

 

cho
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Charlotte Hvid Olavsgaard
Charlotte Hvid Olavsgaard | Specialkonsulent | 33 43 70 09 | cho@danskeadvokater.dk


Kontakt

Charlotte er specialkonsulent for Danske Insolvensadvokater, Danske Bestyrelsesadvokater og Ansættelsesadvokater samt sekretær for Danske Advokaters bestyrelse 

 

Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. 

Læs mere…

33 43 70 09