Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


21-03-2022
Vi er i dialog med myndighederne om EU-sanktionerne mod Rusland

Danske Advokater deltog den 11. marts 2022 i et møde hos Erhvervsministeriet sammen med en række andre interesseorganisationer i forhold til EU-sanktionerne mod Rusland. På mødet blev det klart, at der på en række centrale punkter var behov for guidelines i forhold til forståelsen af de mange nye EU-sanktioner samt rækkevidden af dem.

 

Danske Advokater har derfor, repræsenteret ved partner og advokat Jacob Ørskov Rasmussen fra Plesner Advokatpartnerselskab, haft et møde med Erhvervsstyrelsens team for Global Handel og Sikkerhed, hvor der blev stillet spørgsmål til blandt andet kontrolbegrebet i EU Best Practices guidelines og omfanget af virksomhederne screeningsforpligtelse, rækkevidden af EU-sanktionerne i forhold til danske datterselskaber i Rusland og angivelsen af KN-koder i forhold til opstillede produkter/produktgrupper.

 

Spørgsmålene blev kommunikeret videre til EU-kommissionen, og nogle af dem blev besvaret i fredags af EU-kommissionen i deres FAQ om eksport til Rusland, som du kan læse her. Danske Advokater følger EU-sanktionerne tæt, og spørgsmål til de nye EU-sanktioner mod Rusland fra i sidste uge er allerede blevet kommunikeret til Erhvervsstyrelsen.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19