Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


04-07-2016
Nuna advokater en del af advokatKODEKS

Grønlands største udfordring er at uddanne sine egne unge og fastholde dem som en del af arbejdskraften og samfundet. Nuna Advokater i Nuuk har tiltrådt advokatKODEKS for at synliggøre sin indsats og skabe åbenhed omkring mulighederne for unge på Grønland.

 

”KODEKS er med til at vise, at vi gerne vil gøre tingene på en ordentlig måde, og hvordan vi har valgt at gøre en forskel – også i lokalsamfundet”, siger Peter Schriver, advokat og partner i Nuna Advokater, om at tiltræde advokatKODEKS.

 

Peter Schriver flyttede til Grønland i 2000 og startede i Nuna Advokater. Hans målsætning var at skabe så stor lokal forankring som muligt: ”Vi vægter at rekruttere lokalt, så personalet har rod i samfundet. Det er en løbende proces, som vi efterhånden er lykkedes godt med. KODEKS giver os en mulighed for at fremhæve den type forhold.”

 

”Alt vores ikke juridiske personale har rod i samfundet her. Jeg har lige uddannet min første grønlandske advokat, og til sommer ansætter vi endnu en grønlandsk advokatfuldmægtig. Det er jeg meget stolt af. Det er en stor udfordring at finde unge med de rigtige kompetencer her i Grønland, for mange af dem ender med at flytte til Danmark”, fortæller Peter Schriver.

 

Der er ingen forskel

Den største forskel mellem Nuna Advokater og advokatfirmaer bosiddende i Danmark er deres speciale i råstofsektoren, særligt mineraludvinding, hvor over 20 % af virksomhedens arbejde ligger. Derudover ser Peter Schriver ingen forskel mellem det at være advokat i Grønland og i Danmark.

 

”Vi skal overholde de samme regler. Vi er også medlemmer af Advokatsamfundet og Danske Advokater. Der stilles de samme krav til os, som der gør til alle andre advokater i Danmark.”

 

Og så alligevel; for der er en forskel i processen, ”Mange af virksomhederne her i Grønland har ikke de samme inhouse kompetencer, som man ser i fx København, derfor bliver vi involveret mere. Vi leverer helhedsrådgivning frem for udelukkende juridisk rådgivning.”

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19