Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


01-09-2022
Kommentar til Højesterets dom om interessekonflikt

Danske Advokater har biinterveneret i den del af sagen mellem Skatteministeriet og Bech-Bruun, der omhandler advokaters konflikttjek. Højesteret har i dag afsagt dom, og på den baggrund udtaler Danske Advokaters adm. direktør Paul Mollerup:

”Vi havde håbet på at få nogle klare retningslinjer, der er lettere at håndtere i den praktiske virkelighed. Det fik vi desværre ikke. Med dommen har vi nu et nyt grundvilkår, hvis man som advokatvirksomhed byder på denne type opgave. Der sættes efter vores opfattelse en ny standard for konflikttjek i denne type sager, som vores medlemsvirksomheder nu må indrette sig efter. Jeg hæfter mig ved dommens udsagn om, at man burde have konflikttjekket for den tyske bank, selvom det på daværende tidspunkt endnu ikke var fastslået, at banken var involveret i udbyttesagen. Jeg kan frygte, at det kan risikere at få mange advokatvirksomheder til at blive tilbageholdende med at løse denne type opgaver, og at det derfor kan begrænse konkurrencen”.

Se dommen her

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19