Velkommen   (0 lektioner)

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Domstolsstyrelsens udrulning af den nye digitale sagsbehandling med ibrugtagning af minretssag.dk er hidtil gået som planlagt. Til januar forventes det, at de sidste retter kommer på.

11-12-2017
Civile sager skal nu anlægges digitalt ved de fleste retter

Domstolsstyrelsens udrulning af den nye digitale sagsbehandling med ibrugtagning af minretssag.dk er hidtil gået som planlagt. Til januar forventes det, at de sidste retter kommer på.

Se hvornår de enkelte retter overgår til digital behandling af civile sager på minretssag.dk.

 

”Aktuelt” med kendte fejl og mangler

Med ibrugtagning af minretssag.dk er mange tusinde sager nu anlagt digitalt, og flere kommer til hver dag. Det betyder også, at mange nye brugere er ved at lære håndtering af sager på minretssag.dk. Det er en god idé at følge med i de informationer, Domstolsstyrelsen lægger ud med registrerede fejl og mangler, som kan være nyttige at kende til.

 

På forsiden af minretssag.dk er der i boksen ”Aktuelt” dels aktuel driftsinfo med en helt kort beskrivelse af eventuelle driftsforhold, som brugerne skal være orienterede om lige nu, dels link til siden med ”Kendte fejl og mangler”.  Det kan i mange tilfælde spare tid at læse ”Aktuelt”, inden Domstolsstyrelsens support eventuelt kontaktes.

 

Nyttig hjælp

Du kan selv finde hjælp og vejlede dine klienter i brugen af minretssag.dk ved at oplyse dem om nyttige informationer på domstol.dk.


Vigtige opmærksomhedspunkter

Danske Advokater har på vegne af vores medlemmer gjort Domstolsstyrelsen opmærksom på et par centrale problemer:

  • Orientering til virksomheder mv. om mulighederne for rettighedsstyring, da alle medarbejdere med NemID medarbejdersignatur kan tilgå en sag på minretssag.dk, medmindre rettighederne konkret begrænses.
  • Flere oplever gebyr ved betaling af retsafgift online. Domstolsstyrelsen er pt. i dialog med udbyderen af betalingsmodulet på minretssag.dk vedrørende funktionaliteten i forhold til debet-moduler til internationale kreditkort.


Oplever du fejl eller uhensigtsmæssigheder, når du bruger minretssag.dk, er det i de fleste tilfælde en fordel at konsultere hjælpematerialerne på domstol.dk. Gå til ”Civile sager” med blåt på forsiden af domstol.dk, hvor du føres direkte til området med hjælp. ”Spørgsmål og svar”, som du finder blandt materialerne – og på forsiden af minretssag.dk – svarer på de mest almindeligt forekommende spørgsmål.  Du kan også tage kontakt til Domstolsstyrelsens support.

 

Mangler du indsigt i minretssag.dk?

Danske Advokaters digitaliseringschef Steen Hermansen har lavet en lille film, hvor vi på 6 minutter giver dig en status og indsigt i brugen af minretssag.dk med et par emner, du bør forholde dig til.

Se filmen her

Se også vejledninger og film om anvendelse af minretssag.dk under ”Civile sager” på domstol.dk.

she
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | T: +45 33 43 70 21 | E: she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver om advokatbranchens digitale udfordringer og it-løsninger til advokatvirksomheder.

 

Steen har siddet med i vores arbejdsgruppe om persondata. Han har bl.a. udarbejdet materiale og guides til vores medlemmer om overholdelse af persondatalovgivningen, og han har undervist i GDPR-relaterede emner på vores medlemsmøder og kurser.

 

Steen er hr. IT inden for advokatbranchen. Han rådgiver medlemsvirksomheder i køb af IT, har kendskab til leverandørerne af IT-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.

Steen er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.

 

Steen afholder løbende undervisning inden for IT-relaterede emner.

Læs mere…

Kontakt Steen Hermansen på tlf.

33 43 70 21

Ret cookies