Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


31-10-2022
Forbered jeres virksomhed på MitID Erhverv

Digitaliseringsstyrelsen er den 12. oktober begyndt at kontakte virksomheder via Digital Post med information om, at virksomheder skal overgå til MitID Erhverv, da NemID medarbejdersignatur udfases.

 

I første omgang kontakter Digitaliseringsstyrelsen hver uge ca. 35.000 virksomheder, der har 1-3 certifikater. I starten af 2023 kontakter de virksomheder med flere end 3 certifikater. Vi anbefaler, at I venter med at tilslutte jer, til Digitaliseringsstyrelsen / MitID Erhverv kontakter jeres virksomhed, og I derefter tilslutter jer inden for 4 uger. I men man I kan dog med fordel allerede nu forberede sig jer på at blive klar til MitID Erhverv.

 

Roller ved opsætning af MitID Erhverv
Det er en ledelsesrepræsentant i jeres virksomhed, som tilslutter virksomheden til MitID Erhverv. En anmelder, fx en administrator, kan hjælpe med at forberede tilslutningen. Tilslutningen sker digitalt.

 

Organisationsadministratoren skal stå for at sætte jeres organisation op i MitID Erhverv. Der skal altid være mindst én organisationsadministrator i en virksomhed. Ledelsesrepræsentanten kan vælge selv at have rollen alene eller at udpege en anden som organisationsadministrator. Hvis ledelsesrepræsentanten udpeger en anden end sig selv, kan ledelsesrepræsentanten fravælge at være organisationsadministrator.

 

Forbered jer på de praktiske forhold
Når I skal tilslutte jer MitID Erhverv, skal en ledelsesrepræsentant fra virksomheden (altså en fra jeres ledelse, fx direktør, bestyrelsesmedlem eller medlem af direktionen) begynde tilslutningen til MitID Erhverv.

 

Her er det vigtigt, at I har sikret jer, at CVR er opdateret med aktuel information om jeres ledelse.

 

På nedenstående link kan I også læse, hvilke dokumentationskrav der gør sig gældende ved de forskellige selskabsformer.

 

Overgangsperiode med både NemID medarbejdersignatur og MitID Erhverv
I skal være indstillet på, at I i en overgangsperiode skal benytte NemID medarbejdersignatur. Virksomhedens NemID medarbejdersignaturer bliver ikke spærret, når I har tilsluttet jer til MitID Erhverv. Der er offentlige og private steder der endnu ikke understøtter MitID Erhverv som f.eks. domstolenes tjenester Minretssag.dk, Minskiftesag.dk og Tinglysning.dk. Efter planen skal alle aktører være klar til at benytte MitID Erhverv til login og signering inden udgangen af 2022.

 

Webinar for dem, der har et større antal NemID medarbejdersignaturer
Digitaliseringsstyrelsen og Nets afholder sammen et webinar på onsdag den 2. november kl. 9:30 til 11:00, hvor I på webinarets første del kan høre, hvilke modeller I kan vælge for jeres brug af MitID Erhverv. I kan også høre, hvordan I forbereder jer på overgangen.

 

Bemærk at webinaret henvender sig til it- og forretningsansvarlige i virksomheder og myndigheder med et større antal NemID medarbejdersignaturer.

 

Relevant information samlet et sted
Hos Danske Advokater er vi i dialog med Digitaliseringsstyrelsen og bistår gerne med at hjælpe jer igennem migreringen fra NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv.

 

Vi har oprettet en side med relevant information og links på vores hjemmeside, som vi løbende ajourfører. Vil du have indsigt i forløbet med migrering fra NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv, kan vi anbefale, at du kigger herpå.


Du er altid velkommen til at kontakte Danske Advokaters digitaliseringschef Steen Hermansen, hvis du har spørgsmål til ibrugtagning af MitID Erhverv.

 

 


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21