Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-05-23 13:00:00 2024-05-23 17:00:00 Europe/Copenhagen Konkurskarantæne (ej tilmeldt) Konkurskarantæne, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductID=PROD3033 Danske Advokater, Valencia - Vesterbrogade 32, 1620 København V Udskriv

Konkurskarantæne

Reglerne om konkurskarantæne søger at sanktionere misbrug af kapitalselskabers hæftelsesform. Vi gennemgår reglerne, retspraksis og den særlige sagsforberedelse.


Udbytte: På kurset vil du blive rustet til at varetage alle aspekter af en konkurskarantænesag - både fra kurators og sagsøgtes advokats perspektiv.


Kursusbeskrivelse

Kursets formål er at sætte advokater, advokatfuldmægtige og andre, der forbereder konkurskarantænesager, i stand til at forberede og gennemføre en retssag om konkurskarantæne.

På grundlag af lovbestemmelserne og retspraksis vil vi fastlægge retsstillingen, både vedrørende betingelserne for at pålægge karantæne og dennes indhold og virkninger, ligesom vi gennemgår den praktiske håndtering af indstillingen om konkurskarantæne og den relevante bevissikring samt retssagens gennemførelse.

Emner er bl.a.:

  • Personkredsen
  • Tidsmæssige betingelse
  • Hvilke forhold udløser konkurskarantæne – manglende bogføring, overtrædelser af skatteog afgiftslovgivningen, stråmænd eller familiemedlemmer?
  • Praktisk: Hvor finder kurator oplysningerne
  • Hvilken betydning har størrelsen af det lidte tab?
  • Koncernforbundne selskaber
  • Rimelighedsbetragtning – det subjektive element
  • Forsøg på berigtigelse
  • Udgifter, sanktion og sagsomkostninger
  • Overtrædelse, gentagelse, hæftelse for gæld


Gennemgangen vil ske med udførlige power-points, som deltagerne vil modtage, ligesom kursusdeltagerne vil modtage paradigmer til indstilling, stævning og svarskrift om konkurskarantæne, som kan anvendes direkte i sagsbehandlingen efter kurset.

Kurset udbydes i samarbejde med Djøf Kurser og Uddannelser


OBS: Kurset Tvangsopløsning, som finder sted samme dag, i formiddagstimerne, kan med fordel også tages. Læs mere om kurset her.

Underviser
Michael Schebye Brandt-Jensen

Michael Schebye Brandt-Jensen

Advokat (L) | director


Michael er højt specialiseret i insolvens- og rekonstruktionsret, og han beskæftiger sig primært med varetagelse af kreditorers rettigheder, finansiel rekonstruktion af kriseramte virksomheder samt behandling af konkursboer og rekonstruktioner. Michael har behandlet en lang række både større og mindre konkursboer samt rekonstruktioner af både national og international karakter, herunder OW Bunker-koncernen, F-Group A/S under rekonstruktion (FONA), VVD II A/S under konkurs (tidligere Nordjysk Lift A/S) DAN-Palletiser A/S under konkurs og Pilgrim A/S under rekonstruktion, ligesom han rådgiver større både danske og udenlandske klienter. Michael har også omfattende erfaring med førelse af retssager.

Henvendt til

Advokater, advokatfuldmægtige, sagsbehandlere og andre, som gerne vil opdateres på reglerne og retspraksis om konkurskarantæne.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

23. maj. 2024 kl. 13:00 - 17:00

 

Pris: kr. 3.700,00

Medlemspris: kr. 2.950,00

Priser er ekskl. moms

 

Danske Advokater, Valencia
Vesterbrogade 32
1620 København V

4 kursuslektioner



Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00