Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2025-02-27 09:30:00 2025-02-28 15:00:00 Europe/Copenhagen Bobestyrerbehandling A-Z (ej tilmeldt) Bobestyrerbehandling A-Z, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductID=PROD3239 Scandic Opus Horsens - Egebjergvej 1, 8700 Horsens Udskriv

Bobestyrerbehandling A-Z

Få overblik over reglerne om bobestyrerbehandling vedrørende solvente og insolvente bobestyrerboer.


Kursusbeskrivelse

På dette grundkursus gennemgår vi de almindelige regler om bobestyrerbehandling. 

Vi arbejder med den praktiske tilrettelæggelse af arbejdet i bobestyrerboet, og i den forbindelse gennemgår vi bl.a. afholdelsen af bomøder, udarbejdelsen af referater og klagesagers behandling.

Vi kommer desuden omkring:

  • kravene til bobestyrers bogholderi, herunder reglerne om boets konti
  • håndtering af værdipapirer, negative renter og kundekendskabsprocedurer
  • reglerne om habilitet, sikring af aktiver og de særlige regler om afhændelse af boet


Vi drøfter også samarbejdet og håndteringen af boer med skifteværger, og vi kommer ind på ægtefællens og arvingernes rolle og deltagelse i bobehandlingen.

En del af kurset kommer til at fokusere på behandlingen af insolvente boer – herunder reglerne om skifterettens hæftelse for boomkostninger. Vi drøfter fordringsprøvelse og særlige forhold omkring afslutningen af det insolvente bobestyrerbo, og vi ser på konkrete eksempler.

Du vil gennem løsning af forskellige opgaver få mulighed for at arbejde med stoffet.
 
Kursusprisen inkluderer netværksmiddag og overnatning. 

Underviser
Ditte Kjeldgaard

Ditte Kjeldgaard

Advokat


Ditte Kjeldgaard er advokat hos WTC Advokaterne A/S og har speciale i arveret og dødsbobehandling. Ditte er herudover ekstern lektor på Københavns Universitet i ”Arv og pension” og sidder med i bestyrelsen i Danske FAMILIEadvokater.

Helle Larsen

Helle Larsen

advokat


Helle Larsen er indehaver af Advokathuset Helle Larsen A/S som har kontor i både Hadsund og Hobro. Helle er tidligere formand for Danske Familieadvokater og har i en årrække undervist i familieret, dødsboer og i inkasso. Helle arbejder mest med familieret og dødsbobehandling. Helle har i mange år arbejdet ved domstolene og kender derfor også arbejdsvilkårene på den anden side af skranken. Advokat med møderet for Højesteret

Henvendt til

Sekretærer og andre sagsbehandlere, som har kendskab til dødsbobehandling, men som gerne vil have et overblik over de særlige sagsbehandlingsregler, der gælder bobestyrerboer.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

27. feb. 2025 kl. 09:30 - 17:00

28. feb. 2025 kl. 09:30 - 15:00

 

Pris: kr. 11.050,00

Medlemspris: kr. 8.900,00

Priser er ekskl. moms

 

Scandic Opus Horsens
Egebjergvej 1
8700 Horsens

14 kursuslektioner



Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00