Voldgiftsdommeruddannelsen
En modulopbygget uddannelse, som går i dybden med centrale emner som regelgrundlaget, forberedelse, habilitet, tilrettelæggelse og afvikling, vidneafhøring, kendelsen og salær.
Danske Advokaters Voldgiftsdommeruddannelse er forhåndsgodkendt af Advokatsamfundet til 42 kursuspoint.
Uddannelsens indhold
Uddannelsen udbydes i 2025 med bistand fra over 20 erfarne voldgiftsdommere, Dansk Forening for Voldgift, Voldgiftsinstituttet, Den Norske Advokatforening og London Court of International Arbitration (LCIA).
Uddannelsen er primært henvendt til advokater og advokatfuldmægtige, som ønsker at kvalificere sig som voldgiftsdommere, men også andre, der ønsker at arbejde med voldgift i professionel sammenhæng.
Uddannelsen består af tre moduler. Undervisningsformen veksler mellem foredrag, diskussioner og øvelser, hvor deltagerne prøver kræfter som voldgiftsdommere.
Alle faser i en voldgift gennemgås. Retsgrundlaget, fortolkninger af aftaler, habilitet, ugyldighed, samarbejde med parter og andre voldgiftsdommere, forberedelsen, de mundtlige forhandlinger, processen, afhøringer, udformning af kendelsen og fuldbyrdelsen. Spørgsmål om honorar, organiseringen af det praktiske arbejde samt andre forretningsmæssige behandles også. Arbejdet i nationale såvel som internationale voldgifter behandles.
Der udstedes certifikat efter gennemført forløb.
Moduler
Retsgrundlaget, voldgiftsdommer/opmandsrolle, habilitet, virksomhedens internationale processtrategier – om valget mellem voldgift og domstole regionalt og globalt
Tilrettelæggelse af voldgiften og voldgiftsprocessen, institutionel voldgift, ad hoc voldgift og ”fast track voldgift”
Den mundtlige forhandling
Første dag på modul 1 starter kl. 09.00 og slutter kl. 18.00, hvorefter der vil være fælles velkomstmiddag. Anden dag starter kl. 9.00 og slutter kl. 17.00. Begge dage foregår undervisningen i Danske Advokaters kursuscenter, Valencia, på Vesterbro i København.
Deltagerne prøver kræfter med en fiktiv voldgiftssag. Alle tildeles en rolle i et antal 3-mandsvoldgifter. Spillet udvikler sig i flere ”akter”, hvor der bl.a. fokuseres på forholdet mellem formanden og sidedommerne, altimens et hold vandrende dommere følger og coacher deltagerne.
På modulet behandles også praktiske spørgsmål i forbindelse med fortolkning af klausuler i voldgiftsaftaler og udformningen af voldgiftskendelsen. Der ses på eventuelle fejl, ugyldighed og ansvar samt på honorar-spørgsmålet – hvad skal voldgiftssagen sagen koste.
Første dag på modul 2 starter kl. 10.00 og slutter kl. 18.00; anden dag starter kl. 9.30 og slutter kl. 17.00. Begge dage foregår undervisningen i Danske Advokaters kursuscenter, Valencia, på Vesterbro i København.
Voldgift i et internationalt perspektiv
Modulet afvikles hos London Court of International Arbitration (LCIA), hvor deltagerne præsenteres for de spilleregler, der gælder i et internationalt institut og på de forhold, man som voldgiftsdommer særligt skal iagttage, hvis man sidder i internationale voldgifter.
Første dag på modul 3 starter kl. 13.00 og slutter kl. 18.00, hvorefter der er planlagt en fælles middag i London, hvor alle deltagere og en række af de gæstende oplægsholdere og undervisere tager del. Anden dag starter kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.
Rejse og ophold i London er ikke inkluderet i kursusprisen og deltagerne sørger selv for planlægning af rejsen. Danske Advokater forhåndsreserverer et antal hotelværelser, som deltagerne har mulighed for at bestille og garantere for ankomst via kreditkort samt afregne direkte med hotellet ved check-ud.
Undervisere
Moduler | 3 |
Kursuslektioner | 42 |
Standardpris | 49.995 kr. eksl. moms |
Medlemspris | 42.000 kr. ekskl. moms |
Early bird rabat frem til 31. dec. | 10 % (for medlemmer) |
19. -20. august, 9.-10. september og 6.-7. oktober 2025 | |
Danske Advokater, Valencia Vesterbrogade 32 1620 København V og London (sidste modul) |
Målgruppe
Primært advokater og advokatfuldmægtige, som ønsker at kvalificere sig som voldgiftsdommere, men også andre, der ønsker at arbejde med voldgift i professionel sammenhæng.