8. maj 2025
Advokatfuldmægtiges kendskab til retssagsbehandling skal nu specificeres
Der er netop trådt nye regler i kraft om retssagsbehandling for advokatfuldmægtige. Siden den 1. maj 2025 er det ikke længere tilstrækkeligt at oplyse, at advokatfuldmægtigen har opnået kendskab til retssagsbehandling. Som noget nyt skal det nu også fremgå, på hvilken måde og i hvilket omfang advokatfuldmægtigen har opnået sit kendskab.
Civilstyrelsen indfører ikke et paradigme eller en blanket, men Danske Advokater opfordrer navnlig store advokatvirksomheder til at sætte det i system ved at tilføje to nye punkter til det standard-dokument, I formentlig allerede benytter i dag:
- Hvordan har advokatfuldmægtigen opnået sit kendskab til retssagsbehandling?
- En beskrivelse af omfanget af advokatfuldmægtigens kendskab til retssagsbehandling
Vi anbefaler desuden, at du som fuldmægtig løbende fører en log over, hvordan du har været involveret i retssagsbehandling. Loggen kan fx føres i time-/sagsregistreringen således, at den let kan trækkes, når der skal ansøges om beskikkelse.
Mesterlære, advokatbeskikkelse og retssagsbehandling
Reglerne om advokatbeskikkelse og Civilstyrelsens praksis er et emne, der er relevant for alle advokater og advokatfuldmægtige. Danske Advokater følger derfor også aktivt med i udviklingen. Det gør vi i vores fagudvalg for advokatret og -etik, der løbende drøfter relevante problemstillinger. Vi deltager også i justitsministeriets kursusudvalg, hvor vi er repræsenteret af advokat Michala Bylov Rath fra fagudvalget, og i Advokatsamfundets arbejdsgruppe om kendskab til retssagsbehandling, hvor vi er repræsenteret af advokat Lotte Eskesen fra fagudvalget.
Fagudvalget har skrevet en artikel, hvor du både som advokatfuldmægtig og principal kan hente værdifuld viden om mesterlære, advokatbeskikkelse og retssagsbehandling.
Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har oplevet udfordringer i forbindelse med beskikkelse. Send os en mail på dlo@danskeadvokater.dk.
