Kollaborative aftalemodeller i byggeriet

I alt 7 kursuslektioner
Praktisk information
Type
Kursus
Kursuslektioner
7
Standardpris
5.250 kr.
Medlem af Danske Advokater
4.250 kr.
Priser er ekskl. moms
27. november 2025 09.30 - 16.30
Danske Advokater, Valencia Vesterbrogade 32 1620 København V

På kurset får du en indføring i de forskellige kollaborative aftalemodeller, der anvendes i byggeriet, hvor forskellene og lighederne mellem de forskellige aftaleformer fremhæves. Målet med kurset er at give deltagerne et overblik over det de forskellige aftalemodeller, hvad de normalt indeholder, hvordan de fungerer og dermed hvordan de (bør) anvendes.

På kurset får du en grundig gennemgang af blandt andet

  • principper for åben bog
  • ”pain – gain” share
  • beslutnings- og organisationsmodeller
  • anvendelse af kollaborative aftaler indenfor rammerne af udbudsretten
På kurset får du:
gennemgang af modeller for tidlig inddragelse (to-fasede entrepriseaftaler)
viden om strategiske rammeaftaler
indsigt i alliancing (new partnering) og IPD
Formålet med kurset er at give et overblik over kollaborative aftaleformer og de enkelte elementer, der kan indgå heri. Kurset er en introduktion til området, der sætter kursisten i stand til at sondre mellem forskellige kollaborative former og virkemidler, samt hvordan det er intentionen, at disse skal anvendes, samt hvilke rammer udbudsretten sætter for anvendelsen af disse former for aftaler indenfor offentligt støttet byggeri.

Undervisere

Ea Meyer
Advokat
Steffen Hebsgaard Møller
Advokat, partner
Steffen Hebsgaard Møller har arbejdet med kollaborative aftaler i over 10 år. Han er det danske medlem af Alliance Steering Group, hvor han arbejder tæt sammen med professor David Mosey, der har udviklet de mest anerkendte internationale kollaborative modeller (FAC-1 og TAC-1). Steffen har deltaget i udviklingen af PCC 2025 og har erfaring med anvendelse af kollaborative former på alt fra små projekter til mega projekter i infrastruktur, energi og pharmasektoren.
Målgruppe
Kurset henvender sig primært til jurister, der arbejder inden for licitations- eller byggebranchen og som støder på kollaborative aftaleformern i mange afskygninger og som ønsker en indføring i området og gennemgang af de internationalt mest anerkendte former.
Carina Noer Larsen
Kursuskoordinator

Relaterede kurser

Kontakt os