AI-aftaler, AI-projekter og rettigheder samt Data Act og NIS2

I alt 6 kursuslektioner
Praktisk information
Type
Kursus
Kursuslektioner
6
Standardpris
5.250 kr.
Medlem af Danske Advokater
4.250 kr.
Priser er ekskl. moms
18. juni 2025 09.00 - 15.00
Danske Advokater, Valencia Vesterbrogade 32 1620 København V
AI udvikler sig hurtigt – men hvad betyder det juridisk for jer, der rådgiver eller arbejder med AI? Kurset klæder dig på til at håndtere aftaler, IP-rettigheder og nye EU-regler, så du kan rådgive kunder eller din egen organisation sikkert gennem AI-projekter.
Bliv skarp på de essentielle AI-aftaler og de ophavsretlige rammer, der styrer brugen af AI-teknologi i danske virksomheder. På kurset får du derudover indsigt i AI-relevant regulering inden for Data Act og NIS2. Du bliver også klædt på til dit arbejde med AI-projekter og integrationen heraf – både i forhold til strategi, risikovurdering og dokumentation.
På kurset får du:
introduktion til AI-aftaler og ansvar
indsigt NIS2 og cybersikkerhedsforpligtelser
forståelse for IP-rettigheder ifm. AI-genereret indhold
indblik i Data Act

Er NIS2 og AI-regulering relevant for dig?

Kurset er for dig, der ønsker en forståelse for AI-aftaler, IP-rettigheder i relation til AI og AI-relevant regulering, samt konkrete værktøjer til dit arbejde med AI-projekter i din organisation.

Du kan være advokat, virksomhedsjurist, compliance-ansvarlig, rådgiver eller projektleder – eller have en rolle som indkøber eller forhandler af AI-løsninger. Mange jurister bliver involveret i AI, uden at det nødvendigvis fremgår af deres jobtitel. Det kan være i forbindelse med kontrakter, compliance, produktudvikling eller digital strategi. Uanset din baggrund giver kurset dig et solidt afsæt for at forstå og arbejde professionelt med AI i et juridisk og forretningsmæssigt perspektiv. Du kan også arbejde med compliance med ansvar for NIS2-implementering, fx i en organisation, der er udpeget som væsentlig eller vigtig efter direktivet. I så fald giver kurset dig overblik over snitfladerne mellem NIS2 og AI-anvendelse, så du kan skabe sammenhæng i jeres risikostyring og dokumentation.

Det får du ud af kurset i AI-jura, Data Act og NIS2-sikkerhed

På kurset lærer du at navigere i de komplekse aftale- og ophavsretlige problemstillinger, som AI kan medføre. Du får samtidig indblik i AI-relevant regulering som Data Act og NIS2 samt strategiske greb til effektiv integration af AI i praksis.

Det gælder både, når AI bruges som et internt værktøj, og når det er en del af produkter, ydelser eller samarbejder. Det stiller nye krav til dig, der skal sikre, at kontrakter, ansvar og rettigheder er tydeligt defineret – og til at du forstår det regulatoriske landskab, som EU er i fuld gang med at udfolde. AI, Data Act og NIS2 hænger tæt sammen i praksis, og dette kursus giver dig den nødvendige helhedsforståelse.

Efter kurset kan du:

  • forstå jeres juridiske ansvar i AI-samarbejder
  • lære at udforme klare og robuste AI-aftaler
  • navigere i Data Act og dens praktiske implikationer

  • implementere NIS2-krav i din organisation eller rådgive dine klienter herom.

     

Kurset er en del af AI juristen. Du kan læse mere om uddannelsen og tilmelde dig de øvrige moduler her.

Eksperter i NIS2, Data Act og AI-ret står bag undervisningen

Kurset undervises af erfarne jurister fra Plesner, som til daglig rådgiver virksomheder om AI, datasikkerhed og teknologi. Du får undervisning, der kombinerer jura, praksis og strategisk overblik, og du kan stille spørgsmål og drøfte problemstillinger i plenum. På baggrund af oplæg samt plenumdrøftelser får du viden og værktøjer til at kunne arbejde pragmatisk og løsningsorienteret med AI. Det betyder, at du ikke blot forstår reglerne – men også hvordan du anvender dem i hverdagen.

Undervisere

Nina Bech Damgaard Pedersen
Advokat, director
Nina Bech Damgaard Pedersen er certificeret IT-advokat og director i Plesners team for IT og Outsourcing. Nina bistår klienter med udarbejdelse og forhandling af alle former for IT/teknologirelaterede aftaler og er vant til at navigere i spændingsfeltet mellem juridiske, tekniske og kommercielle interessenter. Nina underviser virksomheder i blandt andet håndtering af AI og er medlem af Danske Advokaters arbejdsgruppe for AI samt bindeled mellem Plesners egen interne og eksterne AI task force.
Rasmus Lei Korsgaard
Advokat, director
Rasmus Korsgaard er advokat og director i Plesners team for IP-ret og Life Science. Rasmus har indgående erfaring med rådgivning og tvister om ophavsrettigheder og kollektiv forvaltning af ophavsrettigheder. Rasmus underviser i immaterialret (ophavsret) på KU og er forfatter til en række artikler i nordiske og europæiske tidsskriftet om ophavsretlige emner. Rasmus holder ofte foredrag om IP, herunder om AI og IP.
Michael Hur Bertelsen
Advokat, partner
Michael Hur Bertelsen er partner i Plesners team for IT og Outsourcing, og har stor erfaring med udarbejdelse og forhandling af forskellige former for IT-/teknologirelaterede aftaler for både leverandører og kunder, herunder udviklingsaftaler, implementeringsaftaler, licensaftaler og cloud-aftaler. Han har undervist på universitet og er blandt andet medforfatter til en artikel om regulering af ansvar ved behandling af persondata.
Joachim Winkelmann
Advokatfuldmægtig
Joachim Winkelmann er advokatfuldmægtig i Plesners team for IT og Outsourcing. Han er uddannet jurist i både England og Danmark og har erfaring inden for "legal tech" fra sin tid i London. Joachim bistår klienter med udarbejdelse og forhandling af alle former for IT/teknologirelaterede aftaler og er vant til at navigere i spændingsfeltet mellem juridiske, tekniske og kommercielle interessenter. Han underviser desuden virksomheder i håndteringen af AI og er en del af Plesners AI Taskforce. Desuden er han medforfatter til en artikel om, hvordan finansielle virksomheder kan forberede sig på AI Act.
Magnus Bloch Thomsen
Cand.merc.jur, Project Manager
Magnus Bloch Thomsen er en del af Plesners Projects & Innovation-afdeling og har en central rolle i udviklingen og implementeringen af AI-løsninger på tværs af Plesners forretningsområder. Han arbejder i krydsfeltet mellem innovation, teknologi og jura og har erfaring med at identificere og operationalisere AI i juridiske arbejdsgange. Magnus er desuden i løbende dialog med både danske og internationale aktører om udviklingen af AI i den juridiske sektor.
Målgruppe
Advokater, jurister, rådgivere, indkøbere og AI-projektledere, der interesserer sig for eller allerede er involveret i anvendelsen af AI. 
Chalotte Sørensen
Uddannelseskoordinator

Relaterede kurser

Kontakt os