Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-10-03 09:30:00 2024-10-04 15:00:00 Europe/Copenhagen Dødsbobehandling A-Z (ej tilmeldt) Dødsbobehandling A-Z, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&GroupID=&PageNum=2&JobType=Jobtype3&FromDate=12-10-2021&Loginbox=true&ProductID=PROD3152 Horisont Hotel & Konference - Agro Food Park 10, 8200 Aarhus Udskriv

Dødsbobehandling A-Z

Få styr på arbejdsgangene og reglerne inden for arv. Hvem kan arve, og hvem skal arve? Og hvordan laves boopgørelse med beregning af boafgift i enkle boer?


Kursusbeskrivelse

Få styr på arbejdsgangen i dødsbobehandling fra start til slut. Vi gennemgår arveregler, forskellige skifteformer, boudlæg, udlæg og/eller uskiftet bo, skifteværge, solvenserklæring, proklama, begunstigede i forsikringer m.v. samt åbningsstatus og boopgørelse. Vi giver også en introduktion til beregningen af boafgifter.

På kurset gennemgår vi reglerne for arv, hvem der kan arve, og hvem der skal arve. Vi arbejder med de forskellige private skifteformer. Således gennemgår vi, hvad et boudlæg er, hvem der kan sidde i uskiftet bo, og hvorfor længstlevende nogen gange skal skifte i stedet for at overtage boet til hensidden i uskiftet bo. Vi arbejder også med boopgørelsen og de krav, der er til indholdet i denne.

Vi gennemgår almindelige begreber som skifteværge, solvenserklæring, proklama samt fordringernes prøvelse.  Derudover vil vi kort gennemgå reglerne om begunstigelse i pensioner m.v..

På kurset gennemgås forskellige opgaver, hvor du som deltager kan være med til at give dit bud på en løsning.

Kurset omhandler kun private skifter m.v.

Kursusprisen inkluderer middag og overnatning. 

Underviser
Ditte Kjeldgaard

Ditte Kjeldgaard

Advokat


Ditte Kjeldgaard er advokat hos WTC Advokaterne A/S og har speciale i arveret og dødsbobehandling. Ditte er herudover ekstern lektor på Københavns Universitet i ”Arv og pension” og sidder med i bestyrelsen i Danske FAMILIEadvokater.

Helle Larsen

Helle Larsen

advokat


Helle Larsen er indehaver af Advokathuset Helle Larsen A/S som har kontor i både Hadsund og Hobro. Helle er tidligere formand for Danske Familieadvokater og har i en årrække undervist i familieret, dødsboer og i inkasso. Helle arbejder mest med familieret og dødsbobehandling. Helle har i mange år arbejdet ved domstolene og kender derfor også arbejdsvilkårene på den anden side af skranken. Advokat med møderet for Højesteret

Henvendt til

Advokatsekretærer og  sagsbehandlere m.m. der ikke har den store erfaring med behandling af dødsboer, der skiftes privat, og som gerne vil have et overblik over reglerne, herunder alternativer til egentlig skifte.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

3. okt. 2024 kl. 09:30 - 17:00

4. okt. 2024 kl. 09:00 - 15:00

 

Pris: kr. 11.050,00

Medlemspris: kr. 8.900,00

Priser er ekskl. moms

 

Horisont Hotel & Konference
Agro Food Park 10
8200 Aarhus

14 kursuslektioner



Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00