Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-09-25 09:00:00 2024-09-25 16:00:00 Europe/Copenhagen Offentlige myndigheders erstatningsansvar (ej tilmeldt) Offentlige myndigheders erstatningsansvar, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&GroupID=&PageNum=2&JobType=Jobtype3&FromDate=12-10-2021&Loginbox=true&ProductID=PROD3206 Djøf Møde & Event - Nørre Voldgade 106, 5., 1358 København K Udskriv

Offentlige myndigheders erstatningsansvar

Lær at navigere på kryds og tværs af den offentlige ret og erstatningsretten i sager om offentlige myndigheders erstatningsansvar. Få indblik i centrale strømninger og tendenser på området. 


Udbytte: Kurset giver dig et godt overblik over det sammensatte grundlag for offentlige myndigheders erstatningsansvar og konkrete redskaber til at identificere og analysere konkrete erstatningsretlige problemstillinger.


Kursusbeskrivelse

Offentlige myndigheders erstatningsansvar giver anledning til et voksende antal tvister. Grundlaget for myndighedernes erstatningsansvar adskiller sig på flere punkter fra den almindelige erstatningsret, og det stiller ekstra store krav til de offentlige myndigheder og deres ansatte, når de skal tilrettelægge deres virksomhed og sagsbehandling, så de formindsker risikoen for at pådrage sig erstatningspligt.


Alt i alt giver det komplekse retskildebillede udfordringer for både myndigheder og private skadelidte, når de skal håndtere tvister om offentligt erstatningsansvar.

På dagen kommer du igennem:


Del I: Rammer og overblik
Myndighedsansvaret i historisk lys
Den teoretiske ramme – offentlig ret og erstatningsret
Grundlæggende hensyn og argumenter
De forskellige retsgrundlag, fx særligt EU-retten og EMRK.


Del II: Erstatningsbetingelser
Ansvarsgrundlaget
Tab og værnet interesse
Kausalitet
Forældelse og søgsmålsfrister
Ansvarssubjektivitet (rette sagsøgte).


Del III: Aktuelle tendenser
Godtgørelse for ikke-økonomisk tab
Digital forvaltning
Udlicitering og erstatningsansvar.


Kurset holdes i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelser. 

Underviser
Rasmus Grønved Nielsen

Rasmus Grønved Nielsen

Dr.jur.


Rasmus er ekspert i forvaltningsret med særligt fokus på offentlige myndigheders optræden i privatretlige sammenhænge. Han har skrevet en meget rost doktordisputats om forvaltningskontrakter (2021) og adskillige artikler og bogkapitler om offentlige myndigheders erstatningsansvar. Han har siden 2017 været fagansvarlig for og underviser på kandidatvalgfaget ’Offentlige myndigheders erstatningsansvar’ hos Københavns Universitet. Rasmus er formand for Taksationskommissionen for Sjælland og har tidligere været ansat ved Poul Schmith/Kammeradvokaten, hvor han bl.a. har rådgivet om og ført retssager om erstatningsspørgsmål.

Henvendt til

Du er måske ansat i en offentlig myndighed eller er advokat, der rådgiver offentlige og private klienter i tvister med offentlige myndigheder. 

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

25. sep. 2024 kl. 09:00 - 16:00

 

Pris: kr. 6.200,00

Medlemspris: kr. 5.200,00

Priser er ekskl. moms

 

Djøf Møde & Event
Nørre Voldgade 106, 5.
1358 København K

7 kursuslektioner



Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00