Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-04-30 09:00:00 2024-04-30 16:00:00 Europe/Copenhagen Eksportkontrol og sanktioner (ej tilmeldt) Eksportkontrol og sanktioner, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&GroupID=&PageNum=2&Loginbox=true&ProductID=PROD3138 Djøf Møde & Event - Nørre Voldgade 106, 5., 1358 København K Udskriv

Eksportkontrol og sanktioner

Få overblikket over reglerne fra EU og USA, så du effektivt kan håndtere eksportkontrol og sanktioner i et trade compliance-program.


Udbytte: Kurset giver dig viden og et udvidet erfaringsgrundlag om eksportkontrol og sanktioner inden for EU og USA. Du bliver i stand til at vurdere, hvordan reglerne påvirker den virksomhed, du er ansat i, eller de virksomheder, du rådgiver.


Kursusbeskrivelse

Du får indsigt i konsekvenser ved ikke at overholde reglerne og i de store fordele, der ligger i at indbygge trade compliance-elementer i virksomhedens handelsprocesser.

På kurset får du:

  • indsigt i EU’s og USA’s eksportkontrol og sanktioner
  • viden til at vurdere, om produkter, software og teknologi er dual-use 
  • metoder til at afklare, om kunder og samarbejdspartnere er omfattet af sanktioner
  • kendskab til screening af sanktionslister og klassificering af dual-use-produkter
  • indsigt i, hvordan virksomheder og organisationer designer robuste og effektive trade compliance-programmer.


Hvorfor lære om eksportkontrol og sanktioner?
Ruslands invasion i Ukraine har åbnet op for en strøm af sanktioner, bl.a. fra europæisk og amerikansk side. Sanktioner, som ikke kun er relevante for virksomheder ved samhandel med udlandet, men også kan være relevante ved samhandel mellem to danske virksomheder.

Eksportkontrol er regler, der regulerer eksport af produkter, teknologi og software, og de gælder også ved eksport inden for en koncern.

Konsekvenserne af non-compliance er bøder i millionklassen og fængselsstraf op til 8 år. Ved overtrædelse af de amerikanske regler er der risiko for 20 års fængsel og bøder op til 100 millioner dollars. Hertil kommer fx tab af goodwill og privilegier, ressourceforbrug til håndtering af non-compliance og tab af kontrakter.


Kurset afholdes i samarbejde med Djøf Kurser og Uddannelser.

Underviser
Annelise Lykke Schmidt

Annelise Lykke Schmidt

Advokat (L)


Annelise er erhvervsadvokat i Lykke Schmidt Advokatanpartsselskab og specialist i trade compliance, sanktioner og eksportkontrol. Hun hjælper virksomheder med at sikre overholdelse af reglerne for eksportkontrol og alle sanktioner. Annelise har mere end 20 års erfaring som advokat og in-house legal counsel, fx i Rockwool, Vestas og CSC. Hun har desuden været kst. landsdommer og har gennem hele sin karriere haft mange undervisningsopgaver, fx på Københavns Universitet som ekstern lektor i ejendomsret.

Henvendt til

Du arbejder som juridisk eller finansiel rådgiver. Du er fx jurist, advokat eller compliancemedarbejder i en privat virksomhed eller en organisation.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

30. apr. 2024 kl. 09:00 - 16:00

 

Pris: kr. 6.200,00

Medlemspris: kr. 5.200,00

Priser er ekskl. moms

 

Djøf Møde & Event
Nørre Voldgade 106, 5.
1358 København K

7,0 kursuslektioner



Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00