Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-10-23 09:00:00 2024-10-23 16:00:00 Europe/Copenhagen Afskedigelse af medarbejdere (ej tilmeldt) Afskedigelse af medarbejdere, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&GroupID=&PageNum=2&Subject=SubjectA&Loginbox=true&ProductID=PROD3140 Djøf Møde & Event - Nørre Voldgade 106, 5., 1358 København K Udskriv

Afskedigelse af medarbejdere

Få indsigt i de mange aspekter, der knytter sig til afskedigelsessituationen, og redskaber til at vurdere afskedigelsesgrundlaget.


Udbytte: På kurset får du et solidt fundament for at vurdere en afskedigelsessag og de mange juridiske aspekter, der knytter sig til afskedigelsessituationen. Du får kendskab til både den private og offentligretlige ramme for afskedigelser.


Kursusbeskrivelse

Før kursusstart har du mulighed for at deltage i en kort survey om dine erfaringer og udfordringer med afskedigelsessager. Surveyen bidrager til dine egne refleksioner over dit arbejde og dine udfordringer på området. Den hjælper samtidig underviserne med at forberede og justere kurset i forhold til dine og de andre deltageres behov. Som forberedelse læser du også enkelte udvalgte materialer.
 

På kursusdagen kommer du hele vejen rundt om de mange aspekter ved afskedigelse af medarbejdere.
 

Dagen giver dig indsigt i:

  • afskedigelsesgrundlaget ud fra seneste praksis
  • de generelle regler om opsigelse, fx opsigelsesvarsler, anciennitetsberegning, rettidigheder ved afgivelse og partshøring af offentligt ansatte
  • fejl og uklarheder ved opsigelsen, suspension og fritstilling, fx beregning af minimalerstatning
  • usaglig afskedigelse (FUL § 2 b) og fratrædelsesgodtgørelse (FUL § 2 a)
  • reglerne om fx bonus og provision
  • opsigelser afgivet i strid med ligebehandlings- og forskelsbehandlingsloven
  • håndtering af bortvisning af lønmodtagere
  • lønmodtagers ophævelse som følge af arbejdsgivers grove misligholdelse.


Kurset udbydes i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelser.

Underviser
Jakob Bjerre

Jakob Bjerre

Advokat (H), Partner


Jakob er indehaver af Advokatfirmaet Bjerre og beskæftiger sig med retssager ved alle retsinstanser og har gennem årene ført en række principielle sager. Han har virket som bisidder i forbindelse med undersøgelseskommissioner og har været konstitueret som landsdommer i både Vestre- og Østre Landsret. Jakob er ekstern lektor på Københavns Universitet og underviser i arbejdsret og civilprocesret. Jakob har tidligere været ansat som advokat i bl.a. arbejdsmarkedshovedorganisationen FTF, samt i Plesner og Bech-Bruun advokatfirmaer.

Michael Møllegaard Jessen

Michael Møllegaard Jessen

Advokat


Michael er en erfaren advokat hos HK Danmark og medlem af Højesteretsskranken. Han har ført talrige sager om ansættelsesretlige emner, herunder en række principielle sager. Michael har meget lang undervisningserfaring fra bl.a. Københavns Universitet, hvor han er ekstern lektor og censor. Michael er desuden forfatter til bl.a. "Tjenestemandsloven med kommentarer", Karnov 2021.

Henvendt til

Advokater, jurister, HR-konsulenter eller chefer fra virksomheder eller faglige organisationer, der arbejder med personalespørgsmål, og som har et vist forhåndskendskab til individuel ansættelsesret. 

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

23. okt. 2024 kl. 09:00 - 16:00

 

Pris: kr. 6.200,00

Medlemspris: kr. 5.200,00

Priser er ekskl. moms

 

Djøf Møde & Event
Nørre Voldgade 106, 5.
1358 København K

7 kursuslektioner



Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00