Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-09-19 09:30:00 2024-09-20 15:30:00 Europe/Copenhagen Dødsbobeskatning og boafgift A-Z (ej tilmeldt) Dødsbobeskatning og boafgift A-Z, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&Region=Syddanmark%2CMidtjylland%2CNordjylland&Loginbox=true&ProductID=PROD3144 Horisont Hotel & Konference - Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N Udskriv

Dødsbobeskatning og boafgift A-Z

Få en introduktion til regler og praksis omkring beskatning af dødsboer og bliv klædt på til selvstændigt at beregne boafgiften.


Udbytte: Du får styr på de grundlæggende regler for dødsbobeskatning og de skattemæssige grænser for beskatning af boet, og du bliver i stand til selvstændigt at beregne boafgiften.


Kursusbeskrivelse

På dette grundkursus gennemgår vi de generelle regler for boets beskatning og de seneste lovændringer og praksis. Vi arbejder også med de skattefritagne boer og de særlige skatteforhold, det giver, herunder hvornår boet skal anmode om afsluttende ansættelse af mellemperiode-skatten.

Du får overblik over reglerne for den efterlevende ægtefælles skattemæssige stilling ved valget af forskellige skifteformer. På den måde kan du være med til at sørge for, at den efterlevende ægtefælles skattemæssige situation bliver afklaret i forbindelse med boets behandling.

Vi kommer desuden omkring:

  • de generelle regler om, hvornår boafgiftspligten indtræder – også i de tilfælde, hvor det ikke skyldes dødsfald
  • beregningen af boafgifterne
  • boselvangivelse og beregningen af boskatten
  • reglerne om hæftelse for gammel skat, boets skat og boafgifterne samt sanktionerne ved urigtige eller mangelfulde opgørelser
     

Endelig gennemgår vi det tværgående værdiansættelsesprincip for boafgifter og dødsboskat, så du kan være med til at håndtere grundlaget for boopgørelsen i forbindelse med arbejdet med boerne.

I løbet af kurset kommer du til at løse en række forskellige opgaver, som giver dig mulighed for at prøve kræfter med emnerne og arbejde med den nyerhvervede viden.

Kursusprisen inkluderer middag og overnatning. 

Underviser
Helle Larsen

Helle Larsen

advokat


Helle Larsen er indehaver af Advokathuset Helle Larsen A/S som har kontor i både Hadsund og Hobro. Helle er tidligere formand for Danske Familieadvokater og har i en årrække undervist i familieret, dødsboer og i inkasso. Helle arbejder mest med familieret og dødsbobehandling. Helle har i mange år arbejdet ved domstolene og kender derfor også arbejdsvilkårene på den anden side af skranken. Advokat med møderet for Højesteret

Jane Karlskov Bille

Jane Karlskov Bille

Chefkonsulent, ph.d.


Chefkonsulent i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarers skatteafdeling, hvor hun rådgiver om de skattemæssige forhold ved beskatning af dødsboer og ved generationsskifte, herunder om værdiansættelse og gaver. Jane har en ph.d. i skatteret fra 2004 om succession ved generationsskifte i levende live og ved død. Jane er en erfaren underviser indenfor generationsskifte og dødsbobeskatning.

Henvendt til

Sagsbehandlere og sekretærer, der har grundlæggende kendskab til bobehandling, og som ønsker at tilegne sig mere viden om boets skattemæssige forhold og boafgiftens beregning.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

19. sep. 2024 kl. 09:30 - 17:00

20. sep. 2024 kl. 09:00 - 15:30

 

Pris: kr. 11.050,00

Medlemspris: kr. 8.900,00

Priser er ekskl. moms

 

Horisont Hotel & Konference
Agro Food Park 10
8200 Aarhus N

14 kursuslektioner



Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00