Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-10-03 09:30:00 2024-10-03 16:30:00 Europe/Copenhagen Lejefastsættelse og lejeregulering i bolig- og erhvervslejemål (ej tilmeldt) Lejefastsættelse og lejeregulering i bolig- og erhvervslejemål, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&Subject=SubjectE&JobType=Jobtype3&Loginbox=true&ProductID=PROD3117 Danske Advokater, Valencia - Vesterbrogade 32, 1620 København V Udskriv

Lejefastsættelse og lejeregulering i bolig- og erhvervslejemål

Få overblik og dybde – en gennemgang af regler og praksis om lejefastsættelse i bolig- og erhvervslejemål.
Arbejder du med bolig- og erhvervslejeret, og savner du overblik og dybde, når det kommer til lejefastsættelse og lejeregulering, så brug én dag på dette kursus og kom hjem med nye redskaber og ny viden om lejefastsættelse og lejeregulering i bolig- og erhvervslejemål.


Udbytte: Deltagerne får overblik og indsigt i reglerne om lejefastsættelse og lejeregulering i lejeloven både for uregulerede og regulerede lejemål og for erhvervslejemål efter erhvervslejeloven, aftaler om lejefastsættelse og lejeregulering, ugyldige varslinger og aftaler, opgørelse og forældelse af lejekrav samt løsning af lejefastsættelsestvister i huslejenævn og boligret.


Kursusbeskrivelse

Opkrævning af korrekt husleje er måske det vigtigste, når man ejer og administrerer udlejningsejendomme. Uanset om man er udlejer eller lejer, er lejens størrelse af lige stor betydning. Både lejeopkrævningen og lejens størrelse kræver et godt overblik og en god forståelse for reglerne for lejefastsættelse.
Reglerne for lejefastsættelse i private bolig- og erhvervsejendomme er vanskelige og komplicerede, og det kan være svært i en travl hverdag at finde tid til at få overblik og forstå reglerne og få dem godt indarbejdet.
På kurset får du en gennemgang af lejelovens regler med særligt fokus på følgende områder:

  • lejefastsættelse og lejeregulering for private uregulerede beboelseslejemål efter det lejedes værdi, sammenligningsleje, fredningsperioder, varsling af lejeforhøjelse og varsling af lejenedsættelse efter det lejedes værdi, opgørelse af efterreguleringskrav, forrentning, forældelse, aftaler om lejefastsættelse og lejeregulering, løsning af lejefastsættelsestvister ved huslejenævn og boligret
     
  • lejefastsættelse og lejeregulering for private lejemål i regulerede kommuner, beregning af omkostningsbestemt leje, indvendige og udvendig vedligeholdelseskonto, afkast, boligprocent og fordeling, tillæg for generelle og individuelle forbedringer, gennemgribende forbedrede lejemål, varsling af lejeforhøjelse, lejenedsættelse, opgørelse af efterreguleringskrav, forrentning, forældelse, aftaler om lejefastsættelse og lejeregulering, løsning af lejefastsættelsestvister ved huslejenævn og boligret
     
  • fri leje, krav til aftaler om fri leje, regulering af fri leje, opgørelse af efterreguleringskrav, forrentning, forældelse, løsning af lejefastsættelsestvister ved huslejenævn og boligret
     
  • varsling af ændringer i lejen pga. ændring i ejendomsskatter og afgifter i private boliglejemål (regulerede og uregulerede lejemål)
     
  • varsling af stigning i lejen pga. forbedringer i private boliglejemål (regulerede og uregulerede lejemål)
     
  • forhåndsgodkendelse af lejen.


Derudover gennemgås erhvervslejelovens regler om lejefastsættelse og lejeregulering for erhvervslejemål, markedsleje, fredningsperioder, betydning af lejers og udlejers investering i lokaler, nøglepenge og sale and leaseback, lejeforhøjelser og lejenedsættelser, aftalt lejeregulering, varsling af ændringer i lejen pga. ændringer i skatter og afgifter, varsling af ændringer i lejen pga. forbedringer, driftsomkostninger udover lejen, opgørelse af efterreguleringskrav, forrentning, forældelse, aftaler om lejefastsættelse og lejeregulering, løsning af lejefastsættelsestvister ved boligret og voldgift.

Kurset gennemføres som en gennemgang af reglerne med inddragelse af væsentlig retspraksis og praktiske eksempler.


Kurset udbydes i samarbejde med Djøf Kurser og Uddannelser

Underviser
Torsten Viborg Pedersen

Torsten Viborg Pedersen

Advokat, Partner


Torsten Viborg Pedersen rådgiver blandt andet indenfor erhvervs- og boliglejeret og almene boliger og har stor erfaring med udfærdigelse af lejekontrakter, rådgivning om bolig og erhvervslejeret, lejeretlig due diligence, tilbudspligt, opsigelser, varslinger og lejeretsproces. Torsten Viborg Pedersen har endvidere i knapt 30 år undervist som ekstern lektor på AU indenfor fast ejendom og har tillige erfaring som intern og ekstern kursus-underviser.

Henvendt til

Jurister og andre, som arbejder med, har kendskab til eller interesse for lejeretlige problemstillinger, og for hvem det er relevant at kende til regler for lejefastsættelse i bolig og erhvervslejemål og løsning af tvister om lejefastsættelse. 

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

3. okt. 2024 kl. 09:30 - 16:30

 

Pris: kr. 5.250,00

Medlemspris: kr. 4.250,00

Priser er ekskl. moms

 

Danske Advokater, Valencia
Vesterbrogade 32
1620 København V

7 kursuslektioner



Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00