Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-05-23 09:30:00 2024-05-23 16:30:00 Europe/Copenhagen Planret - A-Z (ej tilmeldt) Planret - A-Z, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&Subject=SubjectJ&Loginbox=true&ProductID=PROD3081 Danske Advokater, Valencia - Vesterbrogade 32, 1620 København V Udskriv

Planret - A-Z

Planlovgivningen og dennes grundprincipper, regulering ved lokalplanen, dispensation, ekspropriation og overtagelsespligt, forbud, landzoneregulering, tilsyn og håndhævelse, klage- og domstolsprocessen. Du kan supplere med Kurset ”Planret – udvidet”.


Kursusbeskrivelse


Få en grundlæggende indføring i planlovgivningen og få overblik over denne lovgivnings store betydning for, hvordan den faste ejendom kan anvendes.


Kurset fokuserer på nogle af de planretlige områder, hvor der ofte opstår konflikter mellem borgere og myndigheder.


Underviserne omtaler de seneste ændringer af planloven og inddrager et stort antal nyere retsafgørelser og administrativ praksis i gennemgangen af følgende emner:

  • Planlovgivningen og dennes grundprincipper.
  • De forskellige plantyper – indhold og retsvirkninger.
  • Regulering ved lokalplaner, herunder om lokalplanpligt, retsvirkninger og dispensation.
  • Ekspropriation til virkeliggørelse af lokalplaner
  • Forbud efter planloven.
  • Landzonereguleringen.
  • Overtagelsespligt
  • Tilsyn og lovliggørelse.
  • Klage- og domstolsprocessen.


I gennemgangen vil der blive trukket linjer til den almindelige forvaltningsret, ligesom visse processuelle spørgsmål vil blive berørt.


Kurset er et grundkursus i planret. I tilknytning hertil udbydes Planret-udvidet, der går i dybden med udvalgte planretlige emner.


Kurset bliver udbudt i samarbejde med Djøf Kurser og Uddannelse.

Underviser
Josephine Legarth Aggesen

Josephine Legarth Aggesen

Advokat


Josephine Fie Legarth Aggesen er advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten og rådgiver offentlige myndigheder om miljø- og planretlige forhold og om forvaltningsretlige spørgsmål i bred forstand. Kompetencerne omfatter fortolkning og anvendelse af miljølovene, navnlig planloven, naturbeskyttelsesloven og miljøbeskyttelsesloven, samt EU-direktiverne om VVM, SMV og Natura 2000. Derudover fører Josephine retssager ved domstolene om bl.a. myndighedsafgørelser på det miljø- og planretlige område. Josephine underviser på Københavns Universitet i faget ”Individets grundlæggende rettigheder”.

Stig Grønbæk Jensen

Stig Grønbæk Jensen

Enhedschef


Stig Grønbæk Jensen har især beskæftiget sig med rådgivning af offentlige myndigheder om miljø- og planretlige forhold og om forvaltningsretlige spørgsmål. Han har desuden en betydelig erfaring med at repræsentere myndigheder i retssager på disse områder. Stig er medlem af bestyrelsen for Dansk Selskab for Miljøret, redaktionskomitéen for Miljøretlige afgørelser og domme, og er tidligere formand for Danske Miljøadvokater. Stig er fast underviser på Danske Advokaters kurser om miljø- og planretlige emner.

Henvendt til

Advokater, jurister og andre, der i praksis arbejder som rådgivere eller sagsbehandlere inden for miljø- og planret.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

23. maj. 2024 kl. 09:30 - 16:30

 

Pris: kr. 5.250,00

Medlemspris: kr. 4.250,00

Priser er ekskl. moms

 

Danske Advokater, Valencia
Vesterbrogade 32
1620 København V

7 kursuslektioner



Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00