Velkommen   (0 lektioner)

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


06-02-2013
25 års jubilæum - Steffen Sværke, Kammeradvokaten

SKAT’s advokat i retssalen
Advokat og partner Steffen Sværke har kæmpet for statens advokatfirma siden 1988. I år fejrer han 25 års jubilæum hos Kammeradvokaten/ Advokatfirmaet Poul Schmith.
Allerede i teenageårene følte Steffen Sværke sig kaldet til advokatverdenen. Dramaet og spændingen i den amerikanske advokatserie Perry Mason vakte hans interesse, og efter gymnasiet gik vejen til stenbroen fra Ishøj til Københavns Universitet, hvor han blev uddannet cand.jur. i 1988. Allerede en uge efter dimissionen blev han ansat som fuldmægtig hos Kammeradvokaten. I dag er han ansat på 25. år – i dag som leder af faggruppen for Skatter og Afgifter.

Selvom hverdagen i virkelighedens retssale ikke er lige så farverig og dramatisk som for Perry Mason, er det alligevel retssagerne, der er den foretrukne del af arbejdet for Steffen Sværke. Spændingen om udfaldet er pirrende, og det er da netop også det høje antal sager på skatteområdet, der oprindeligt fik ham til at interessere sig særligt for det emne. Kammeradvokaten håndterer omkring 300-400 sager årligt for Skatteministeriet, og som leder af den 30 mand store faggruppe af jurister har Steffen Sværke berøring med en god del af dem. Han har ført ca. 140 Højesteretssager.

Faggruppens opgaver er de senere år blevet mere internationale på grund af globaliseringen, og der er mange flere penge i omløb på markedet. Det har gjort skatter og afgifter endnu vigtigere for staten. For Steffen Sværke handler det om at få indsigt i de konstruktioner, der laves i de internationale selskaber. For hvornår er de konstrueret hensigtsmæssigt for forretningens indretning, og hvornår er det mere af hensyn til forretningens skatteforhold. Uanset er det vigtigste, at alle virksomheder betaler det rigtige i skat.

Også i privatlivet kender Steffen Sværke til spænding, når han hepper på London-klubben The Gunners - Arsenal FC. Interessen for det britiske kommer ligeledes til udtryk i hans forkærlighed for engelsk litteratur, herunder særligt politikerportrætter af store personligheder som Winston Churchill og Tony Blair.
 


 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22