Velkommen   (0 lektioner)

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


06-11-2013
Partner Tom Kari Kristjansson fylder 40 år.

Tom Kari Kristjansson, advokat og partner i Plesner, København, fylder 40 år den 6. november 2013.

 

Han blev cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1999 og advokat i 2002. I Plesners afdeling for skatter og afgifter har han siden fuldmægtigtiden specialiseret sig i rådgivning og førelse af retssager om afgifter, herunder EU-baserede afgifter i form af moms, told og punktafgifter. Det har i løbet af en kort årrække gjort ham til en af landets mest erfarne procedører for EU-Domstolen i Luxembourg.

 

Mange virksomheder har haft glæde af de principielle sager, han har ført. I den såkaldte mødemomssag, hvor EU-Domstolen underkendte en mangeårig dansk praksis og dermed banede vej for et milliardkrav mod staten, har Skatteministeriet meddelt, at 2.400 virksomheder har rejst krav om tilbagebetaling. Tidligere i år førte han den såkaldte smøreolieafgiftssag, der vedrørte et krav mod staten på tilbagebetaling af afgift, som en dansk lov havde pålagt smøreolie i strid med et EU-direktiv. I sagen fastslog først EU-Domstolen og efterfølgende Vestre Landsret, at en køber af smøreolie kan kræve den ulovlige afgift tilbagebetalt direkte fra staten, selv om afgiften var blevet indbetalt til staten af olieselskaberne. EU-Kommissionen udtalte under sagen, at det var en af de mest principielle sager om tilbagebetaling af afgifter i nyere tid.

 

I fritiden prioriteres samværet med ægtefællen, Tina, og parrets to børn, Marie og Anton.

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22