Velkommen   (0 lektioner)

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


30-01-2015
Erhvervslivets internationale advokat

Bestyrelsesformand og partner i Gorrissen Federspiel, Niels Heering, fylder 60 år den 7. februar 2015.

 

Niels Heering er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1981, fik advokatbestalling i 1984 og blev i 1986 i en alder af blot 30 år optaget som partner i Gorrissen Federspiel. Drivkræfterne i den snorlige erhvervskarriere er en enorm arbejdsomhed, en stærk beslutningskraft, store ambitioner på både egne, firmaets og klienternes vegne og ikke mindst evnen til at føre dem ud i livet.

 

I 1985 returnerede Niels Heering til Danmark fra USA efter at have arbejdet et år i New York hos advokatfirmaet Davis Polk & Wardwell – et af de førende i USA både dengang og nu. New York-firmaet beskæftigede mere end 300 jurister, så det var noget af en omvæltning at vende tilbage til kontoret i Gothersgade i København hos Per Federspiel, hvor der dengang arbejdede 15 jurister. Arbejdsopholdet gav Niels Heering stor international erfaring og en stigende lyst til at rådgive i forbindelse med transaktioner og virksomhedsoverdragelser, men samtidig bevidstheden om, at hvis et dansk advokatkontor skulle få mulighed for at håndtere større transaktioner, end man var vant til i Danmark, så var det nødvendigt at blive større. 

 

I 1989 fusionerede advokatfirmaerne Per Federspiel og N.J. Gorrissen. Niels Heering var en af arkitekterne bag fusionen, som skabte Danmarks dengang største advokatfirma med 33 jurister i alt! I dag – 25 år senere – tæller Gorrissen Federspiel knapt 400 medarbejdere, heraf 220 jurister. Heering har og har altid haft en fremtrædende og aktiv rolle i firmaets ledelse. Først som medlem af firmaets Forretningsudvalg, dernæst fra 2003-2010 som firmaets første Managing Partner og fra 2010 som bestyrelsesformand. Han er også formand for firmaets Internationale Udvalg og er med til at pleje og udvikle firmaets stærke internationale relationer og sende yngre advokater på arbejdsophold i udlandet og derved holde firmaets tradition for udveksling i hævd.

 

Under finanskrisen har Niels Heering spillet en central rolle i den finansielle sektor. Heering blev i 2008 bedt om at indtræde i bestyrelsen for Roskilde Bank for at rydde op i den kollapsede bank. I 2010 blev Niels Heering bedt om at overtage posten som bestyrelsesformand i Amagerbanken. Efter at den nye bestyrelse i løbet af tre måneder kunne konstatere, at banken ikke var til at redde, og banken gik konkurs, blev Niels Heering af Finansiel Stabilitet bedt om at fortsætte som bestyrelsesformand under afviklingen af Amagerbanken.

 

Niels Heering karakteriseres ofte som ”personificeringen af de klassiske, konservative forretningsdyder”. Ser man samlet på hans erhvervskarriere og på den imponerende udvikling, hans firma har gennemgået, bliver det tydeligt, at Niels Heering også bør karakteriseres som moderne, handlekraftig og innovativ. Tradition og fornyelse går hånd i hånd hos Heering, der om nogen har bragt internationaliseringen i advokatbranchen til Danmark og været med til at gøre et af landets store, traditionsrige advokatfirmaer til en moderne og forretningsorienteret rådgivningsvirksomhed.

 

Dagen markeres med reception fredag den 6. februar 2015 kl. 15.00 – 17.00 hos Gorrissen Federspiel, H.C. Andersens Boulevard 12, 1553 København V.

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22