Velkommen   (0 lektioner)

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


28-01-2021
25-års jubilæum: Han kaster sig over sagerne med faglig pondus og ydmyghed

Partner og advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten Tomas Ilsøe Andersen kan den 1. februar 2021 fejre 25-års jubilæum i firmaet. 25 år, som har budt på alt lige fra syn og skøn i Benin og Tanzania til store og komplekse rets- og voldgiftssager, opbygningen af et unikt forsvars- og sikkerhedsteam og en syvårig periode som Managing Partner. Ja, karrieren på advokatkontoret har budt på lidt af hvert, men sulten og videbegæret lever stadig i bedste velgående, og for Tomas er det glæden ved at møde inspirerende mennesker og hele tiden opnå ny indsigt i virksomheder og samfundsforhold, som driver ham. Ud over juraen selvfølgelig.

 

Sagerne må gerne udfordre

Tomas har aldrig veget tilbage fra at påtage sig et stort ansvar. Hverken da han som studerende arbejdede frivilligt hos Kritisk Retshjælp for at hjælpe dem, der ikke havde midlerne til at købe sig til advokatbistand, eller da han fik idéen til at oprette et forsvars- og sikkerhedsteam, som var og stadig er helt unikt for advokatbranchen. Et team, som han også i dag står i spidsen for:

 

”At arbejde med Forsvaret og politiet og nogle af de andre myndigheder, som har behov for at indgå aftaler på områder, som er meget specielle, er en stor daglig glæde. Det er i det hele taget vanvittig inspirerende at finde ud af, hvad der foregår i forskellige virksomheder, organisationer og institutioner, og det er noget man hele tiden lærer af. Forsvaret er selvfølgelig en særlig størrelse med en helt særlig kultur. Organisationen er designet til at kunne klare sig i enhver tænkelig situation og udgør på mange måder et fascinerende univers. Måden at tænke på og opbygge sig på er utrolig interessant.”

 

Tomas har møderet for Højesteret og fører også store og komplekse retssager om børsnoteringer og virksomhedshandler, bl.a. for store kapitalfonde. Og sagerne må gerne udfordre. Tomas har været voldgiftsdommer siden 2006 i både nationale og internationale sager, store som små. Den største sidder han i netop nu, og ifølge Tomas er arbejdet med de andre dommere utroligt givende, da han også udvikler sig som advokat: ”Man finder simpelthen ud af, hvad der virker, og hvad der ikke virker som procederende advokat.”

 

Vækst- og legal tech-ambitioner

Fra januar 2013 til marts 2020 bestred Tomas posten som Managing Partner hos Poul Schmith/Kammeradvokaten. Det blev syv år med mange store beslutninger. I perioden indgik firmaet bl.a. en ny aftale med staten for første gang siden 1936. Det blev besluttet at oprette et Aarhus-kontor i 2016, at flytte til et nyt domicil i København fra sommeren 2021, og at firmaet skulle være first-mover på legal tech-området.

 

”Det var nogle interessante år, hvor vi også havde en ambition om at vokse inden for nye spændende rådgivningsområder, hvilket vi høj grad lykkedes med, og medarbejdertallet blev således også fordoblet i perioden. Det var lidt af en rejse, og det kan jo kun lade sig gøre, hvis man har et super stærkt partnerskab, som jeg føler, vi både havde og har.”

 

Legal tech er lidt af et hjertebarn for Tomas, og interessen for det digitale går da også langt tilbage. Faktisk helt tilbage til opvæksten i den lille nordsjællandske by Ramløse, hvor drømmen i ungdomsårene var at blive datalog. Senere kom andre drømme til, men måske foranlediget af de populære retssagsdramaserier, der hittede i 90’erne, blev Tomas alligevel ansporet til at gå juravejen, og han har ikke set sig tilbage siden. Efter 25 år i faget er den faglige sult stadig stor. Ligesom ydmygheden over for enhver opgave. 

 

”Det ligger mig meget på sinde at være ydmyg og nysgerrig”

At have en faglig sult og at være nysgerrig og lydhør over for andres viden og aspekter er vigtigt for Tomas:

 

”Jeg plejer at sige, at man altid skal have en positiv hældningsgrad på sin learning curve. Altså den dag man ikke rigtig lærer noget mere, den dag hvor ens nysgerrighed ikke længere næres, og den dag man tænker ’jeg har prøvet det hele, og jeg kan også det hele’, der skal man holde op. For man har givetvis ikke ret, og den dag har man mistet sin sult. Det ligger mig meget på sinde at være og forblive ydmyg og nysgerrig, uanset hvor garvet jeg er og bliver inden for mit felt,” siger Tomas og fortsætter:

 

”Og så er det selvfølgelig vigtigt for mig at opleve en arbejdsglæde. Man skal være glad for at gå på arbejde, for ellers så skal man lade være og finde sig noget andet. Efter 25 år hos Poul Schmith/Kammeradvokaten er jeg heldigvis stadig meget glad for firmaet, kollegaerne, kunderne og samarbejdspartnerne, og jeg ser frem til mange år endnu med næring til nysgerrigheden,” runder Tomas af med et glimt i øjet.

 

Tomas bor i Charlottenlund sammen med sin samlever, Maria, og deres søn på otte og datter på ti år. I fritiden snører han med glæde løbeskoene, og så bliver der også smagt og nørdet lidt vin, gerne i venners lag. 

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22