Velkommen  

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


23-09-2021
Markant advokatprofil fylder 50 årDen 26. september 2021 fylder partner og bestyrelsesformand i Bruun & Hjejle Ole Spiermann 50 år. Ole Spiermann er kendt for at have ført nogle af landets største og mest komplekse rets-og voldgiftssager, sit medlemskab af Tibetkommissionen og Minkkommissionen samt for at have ledet Bruun & Hjejles undersøgelse af non-resident-porteføljen i Danske Banks estiske filial.

 

Det hele startede, da Ole Spiermann kort før sin 20-års fødselsdag i 1991 påbegyndte sine jurastudier på Københavns Universitet, og knap ni år senere modtog en engelsk doktorgrad på University of Cambridge. Efterfølgende tog karrieren fart, og i 2005 blev Spiermann professor i folkeret ved Københavns Universitet. Parallelt havde Spiermann arbejdet i advokatfirmaet Jonas Bruun, og det lå nok aldrig i kortene, at Spiermann skulle pensioneres fra det juridiske fakultet. I 2009 skiftede han universitetet ud med advokatgerningen og blev partner i det dengang ny-fusionerede Bruun & Hjejle. På det tidspunkt havde han allerede rådgivet ikke mindst Grønlands Selvstyre og forskellige danske virksomheder om beskyttelse af investeringer i udlandet.

 

”Min studietid, som var ligeligt fordelt mellem England og Danmark, gav mig appetit på at fordybe mig i forskellige retskulturer og ikke tage alt for meget for givet – noget, som jeg gør stor brug af i mit virke som partner og advokat hos Bruun & Hjejle og siden starten af 2020 som bestyrelsesformand.”

 

I de senere år har Spiermann været involveret som leder af et stort antal af Bruun & Hjejles juridiske undersøgelser. Det kræver et overblik og en forståelse for de involverede mennesker og deres virkelighed. En betydelig del af arbejdet rækker ind over fel-ter som corporate governance og offentlig ret såvel som strafferet. Undersøgelsen af non-resident-porteføljen i Danske Banks estiske filial påkaldte sig betydelig omtale i både danske og udenlandske medier. Ole Spiermann har været medlem af både Tibet-kommisionen I og II, og han blev i april 2021 udpeget som medlem af den gransknings-kommission, der inden for ét år skal afdække sagen om aflivning af alle mink i Danmark.

Spiermann er en anerkendt profil i branchen, som har ført nogle af de største og mest komplekse rets- og voldgiftssager i Danmark. Det er blevet til et stort antal sager i Højesteret. Spiermann har bl.a. repræsenteret Totalkredit i en principiel sag omhandlende bidragsforhøjelser, hvor Totalkredit fik medhold i Højesteret. Aktuelt er Spiermann advokat for Bech-Bruun, som er blevet mødt med et rekordhøjt erstatningskrav fra Skatteforvaltningens side i forbindelse med den såkaldte udbyttesag. Spiermann har også optrådt tre gange for EU-Domstolen, ligesom han har været medlem af in-ternationale tvistløsningsorganer både under OSCE og FN’s havretskonvention.

 

Vil ændre branchen indefra
I hvervet som bestyrelsesformand har Spiermann allerede sat sine tydelige aftryk – senest da advokatfirmaet tog et stort skridt for ligestillingen mellem mænd og kvinder og introducerede en ny ordning, som muliggør, at fædre kan holde op til 24 ugers betalt orlov.

 

Han har siden 2003 været gift med Karina Bahrenscheer Spiermann, som er chef for Vilkår og ansættelsesret i PFA Pension, og sammen bor de i Charlottenlund med børnene Anna (16), Liv (13) og Frederik (11).

 

”Livet er en rejse og forstås i nogen grad baglæns, hvilket jeg synes er fint, så længe der gøres stop undervejs. Her har jeg været begunstiget af et stærkt ægteskab og en stærk familie, foruden en perlerække af gode venner, som vi har kendt i mange år.”

CV
2021- Medlem af Advokatrådet

2020- Bestyrelsesformand, Bruun & Hjejle

2013 Møderet for Højesteret

2009 Partner, Bruun & Hjejle

2005-2008 Professor i folkeret, Københavns Universitet

2000 Ph.d., University of Cambridge

1998 Cand.jur., Københavns Universitet

1994 Modtager af Københavns Universitets guldmedalje for sin afhandling om suverænitet

 

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22