Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


04-10-2021
Portræt: Hun vil se større diversitet i advokatbranchen og bestyrelseslokalerne

Partner og advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten Hanne Marthine Frederiksen fylder 40 år den 1. oktober 2021. Som kvinde i advokatbranchen er hun stærkt optaget af at få vendt den tendens, at flere kvinder forlader branchen. Ja, i det hele taget er hun optaget af større diversitet – både i advokatbranchen og i bestyrelseslokalerne. Hanne Marthine tror nemlig på, at diversitet skaber bedre resultater og bedre organisationer, idet der bliver plads til flere forskellige synspunkter.


Bestyrelsesarbejdet og advokatgerningen komplimenterer hinanden

Hanne Marthine arbejder til dagligt med corporate governance, herunder etablering og organisering af f.eks. fonde, selskaber, joint ventures og partnerskaber samt køb og salg af aktiver og selskaber. Hun rådgiver desuden om compliance og undersøgelser, whistleblowerordninger og lovfortolkning samt den konkrete erhvervsregulering, der gælder for virksomheder i den private sektor samt inden for den offentlige sektor. Herudover fører hun retssager inden for de pågældende områder. Det er dog ikke kun sit juridiske arbejde, Hanne Marthine er optaget af, men også sine bestyrelsesposter:

 

”Efter at have arbejdet med jura i 10 år besluttede jeg mig for at tage en bestyrelsesuddannelse for at kombinere juraen tættere med de mere forretningsmæssige kompetencer. Som advokat vil jeg nok altid have en forkærlighed for den ”gode” juridiske løsning, men det er vigtigt for mig i mit arbejde fortsat at have forståelse for og indsigt i øvrige områder, så løsningen ikke kun er juridisk god, men god for forretningen som helhed.”

 

Hanne Marthine sidder i dag i tre bestyrelser og deltager i bestyrelsesnetværkene Bestyrelseskvinder og Selection F, der har fokus på kvinder i bestyrelser – et emne, hun er meget optaget af.


”Jeg lærte fra barnsben vigtigheden i at anstrenge sig, at gøre sig umage”

Hanne Marthine er født og opvokset i Sønderjylland, nærmere bestemt en lille by ved navn Høruphav uden for Sønderborg. Hun besluttede sig først i en alder af 20 år for at læse jura og kalder det selv lidt tilfældigt og lidt af et lykketræf, at hun landede lige netop der.

 

”Jeg har nok altid haft en analytisk og måske ovenikøbet nørdet tilgang til problemstillinger, hvor jeg først evner at stoppe, når jeg et nået til bunds i et problem. Jeg lærte fra barnsben vigtigheden i at anstrenge sig, at gøre sig umage. Den medfølgende evne og lyst til at komme problemer til livs kunne jeg i den grad bringe i anvendelse på jurastudiet og i mit videre virke hos Poul Schmith/Kammeradvokaten.”

 

Selvom Hanne Marthine er optaget af sin karriere og har store ambitioner, så valgte hun for fire år siden at tage et lidt kontroversielt valg. Nemlig at søge om rejseorlov i 5 måneder, mens hun var i gang med et internt talentudviklingsprogram med henblik på at blive partner. Det krævede mod at mærke efter og gå til chefen med den drøm, men det betalte sig, og Hanne Marthine blev udnævnt til partner, da hun kom tilbage fra sin orlov. I dag har hun været i firmaet i lidt over 10 år.

 

”Jeg landede hos Poul Schmith, fordi dét, der i bund og grund får mig til at stå op om morgenen, er at arbejde et sted, der er gennemsyret af nogle værdier som ordentlighed og dedikation, som jeg kan identificere mig med, og hvor jeg samtidig beskæftiger mig med interessante og komplicerede sager. Sådan var det, da jeg startede i firmaet – og sådan er det heldigvis stadig.”


Hanne Marthine bor på Frederiksberg i et gammelt hus fra 1930 sammen med sin mand og fire børn i alderen 0-10 år. Det er et travlt liv. Derfor har hun også fokus på at finde ro og balance ved at dyrke yoga, vinterbade og løbe en tur i ny og næ – gerne med et barn i løbevognen.


Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22