Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


23-11-2021
En juridisk problemknuser fylder rundt

Partner og advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten Kristian Hartlev fyldte 50 år den 17. november. Kristian er leder af firmaets Team for Udbud og Infrastruktur og er dybt specialiseret i infrastrukturprojekter og har bistået bygherrer ved nogle af Danmarks største bygge- og anlægsprojekter, ikke mindst Femern Tunnelen.

 

En karriere som advokat var dog ikke målet, da Kristian som 19-årig tog fra hjembyen Aabenraa til København for at læse jura. Efter studiet, som Kristian havde valgt at forlænge med et par års orlov som reserveofficer i Livgarden, påbegyndte han derfor et ledelsestrainee-forløb hos Danica Pension, inden hans ambitioner for at løse de svære juridiske problemstillinger alligevel fik ham lokket til advokatbranchen for nu 22 år siden.

 

”Jeg har altid brændt mere for at lede projekter i mål og løse problemer end at studere paragraffer. Jeg havde derfor også en ambition om at bruge min juridiske eksamen til at arbejde med ledelse, nok inspireret af min officerstid i hæren. Derfor startede jeg i et ledelsestrainee-forløb hos Danica Pension, men da de blev nødt til at spørge eksterne advokater, hver gang det blev svært, så æggede det min faglige stolthed, for hvorfor skulle det egentlig ikke være mig, der kunne få os ud af hårdknuderne. Det fik mig til at søge advokatbranchen, og jeg har været hos Poul Schmith/Kammeradvokaten lige siden. Her har jeg haft muligheden for at arbejde med mange forskellige specialer, ikke mindst miljø, udbud, entreprise samt voldgift og retssager. De seneste mange år har det dog været de store infrastrukturprojekter, jeg har haft fornøjelsen af.”

 

En karriere præget af store projekter og langvarige klientrelationer
Måske det skyldes de sønderjyske gener, men ydmygheden er stor, når man taler med Kristian. En mand, der tydeligvis ikke har brug for at være i centrum, men som gladeligt taler om de store og spændende projekter, han er involveret i.

 

”Jeg har været heldig at få lov til at arbejde med nogle af de samme klienter i rigtig mange år. Femern A/S er et helt særligt eksempel. Vores samarbejde omkring danmarkshistoriens største anlægsprojekt, nemlig Femern Tunnelen, går 15 år tilbage, hvor jeg sammen med gode kollegaer har haft den ære og det privilegium at bistå med alle de store og mange af de små udbud – ja i det hele taget rigtig mange store og små juridiske problemstillinger forbundet med projektet. Det er og har været et super spændende projekt, og grundet den langvarige relation har vi et meget tæt og stærkt samarbejde. Men der er også masser af andre gode klienter, som jeg har rådgivet igennem mange år, og som hver og en har en stor og særlig plads i mit ”advokathjerte” – f.eks. Banedanmark, DSB, Transportministeriet, Energistyrelsen og Sund & Bælt Holding A/S – og det er egentlig meget kendetegnede for mit arbejde, de langvarige samarbejder. Det er det, jeg brænder for. At drive projekter i tæt samarbejde med klienten, de andre rådgivere på projektet og ikke mindst de dygtige kolleger i mit eget team og på tværs af firmaet. Jeg kan godt lide at få tingene til at ske – og at have den rolige hånd på roret og blik for målet, også når klienten og projektet er under ekstremt pres.”

 

Inden for de seneste år er også projekter inden for vedvarende energi begyndt at fylde rigtig meget på skrivebordet, navnlig offshore havvind. Lige nu er det særligt Energiøen 100 km ude i Nordsøen, hvor Kristian bistår Energistyrelsen med at forberede udbuddet af øen. Det er et stort og kompliceret projekt, der i særlig høj grad kræver et tæt samarbejde med kollegerne rundt i huset, klienten og de andre rådgivningsfirmaer.

 

Privat
Kristian bor lidt uden for København med sin hustru Rikke, der er tandlæge, og deres tre børn. I fritiden har han bl.a. en løbeklub i Dyrehaven med nogle venner, og så er han desuden i gang med at træne op til det svenske langrendsløb ”Vasaløbet” i marts 2022. Her deltager han også sammen med både venner og familie – for med alderen sætter han nemlig mere og mere pris på at dyrke sport sammen med nogen i stedet for alene. Det er simpelthen sjovere.


Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22