Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


20-12-2021
Fødselsdagsportræt: Ingen plan B

Advokat og partner med speciale i bank- og finansieringsret Henrik Kure fylder 40 år den 15. december. Vi ser på, hvor meget arbejde man kan få fra hånden på to årtier, når man er drevet af oprigtig interesse.


Det kan virke lovlig tidligt at begynde at kigge tilbage på en karriere for en person, der fylder 40. Men for dagens fødselar skal man ikke studere CV’et længe, før det står klart, at der er mere end rigeligt at tage fat på. Henrik Kure har siden 2016 stået i spidsen for advokatfirmaet Poul Schmiths succesfulde opbygning af området for bank- og finansieringsret. Men leder man efter en langsigtet og gennemtænkt karriereplan, går man forgæves.

 

”Hvis jeg skal være helt ærlig, var det lidt af et tilfælde, at jeg overhovedet begyndte på jurastudiet. Der var ingen advokater i min familie, og i gymnasietiden troede jeg faktisk snarere, at jeg skulle være journalist,” fortæller Henrik Kure.

 

Da han for 21 år siden trådte ind på Københavns Universitets jurastudium for første gang, forsvandt enhver tvivl, der måtte have været, imidlertid med det samme.

 

”Jeg kunne lide jurastudiet fra dag et. Det var virkelig spændende, og jeg har aldrig siden tvivlet på, at det var et godt valg. Men nøje planlagt var det på ingen måde. Og i øvrigt havde jeg heller ikke nogen plan B. Jeg søgte kun ind på den ene uddannelse på Københavns Universitet,” siger Henrik Kure.
 

Interessen for den finansielle sektor stikker dybt

Med eller uden en plan B – eller for den sags skyld en plan A – kom kandidatgraden i hus i 2006. Eksamenspapirerne viser en jurist med en klar interesse i de formueretlige fag. En linje, der fortsatte under fuldmægtiguddannelsen og har fulgt ham siden. Så mens studievalget nok var præget af tilfældigheder, stak interessen for erhvervslivet og ikke mindst den finansielle sektor dybt.

 

Alligevel var det først, da Henrik Kure flere år senere blev optaget på London School of Economics, at han for alvor erkendte den specialisering, han i praksis var i fuld gang med. Da først tiøren faldt, var det næsten svært ikke at smile over det indlysende: Alle de fag, han havde tilmeldt sig, handlede jo om bank- og finansieringsret. Det endte da også med, at tiøren faldt så tungt, at han under LLM-studiet påbegyndte en bog om finansieringsret, der kom til at optage store dele af de næste fem års fritid.

 

”Det har altid ligget i kortene, at jeg en dag skulle skrive et eller andet større. Under studiet skrev jeg både som freelancejournalist og forfattede talrige kompendier, som i øvrigt stadig bruges hyppigt af de studerende. Men på LSE fik jeg idéen til en vigtig fagbog inden for det område, jeg efterhånden vidste en masse om, og som London gav mig nye vinkler på,” fortæller Henrik Kure. Bogen handler om de juridiske aspekter af selskabers finansiering og udgør den første samlede (og meget anmelderroste!) fremstilling i dansk ret af regler og praksis på området.

 

”Det virkede ret oplagt for mig, at den måde, man tænker på finansieringsret i England, var langt mere nærliggende end den måde, man hidtil havde arbejdet med det på i litteraturen i Danmark. Jeg begyndte så småt at skrive, allerede mens jeg var derovre, og fem år senere udkom bogen herhjemme. I dag er den pensum både på CBS og på jurastudierne i Århus og København. Bogen er meget praksisnær og inspireret af erfaringer fra mit eget arbejde. Det er ret sjovt, at nye jurastuderende i dag bliver undervist i noget, jeg har arbejdet med og synes er spændende,” siger Henrik Kure.

 

Succes med nyt forretningsområde

Tilbage i København nåede han at arbejde i yderligere seks år med sit fagområde hos Gorrissen Federspiel, før han fik muligheden for at blive partner hos Poul Schmith for at hjælpe med at opbygge advokatfirmaets nye afdeling for bank- og finansieringsret. En stor og vigtig satsning, som på få år udviklede sig til en succes, der gav genlyd i branchen. Henrik Kures gåpåmod fejlede da heller ikke noget, da han tog fat på arbejdet.

 

”Jeg syntes, at det var en spændende udfordring, og min tilgang var nok lidt ubeskeden: Hvor svært kan det være? Jeg kender jo markedet! Jeg kender jo bankerne! Da jeg mødte ind første arbejdsdag til et helt tomt skrivebord og en helt tom indbakke, kunne jeg selvfølgelig godt se, at opgaven var stor, men der er heldigvis sket rigtig meget siden, og jeg synes, at vi har fået en god plads i markedet,” siger Henrik Kure, som ikke lægger skjul på, at han er stolt af det, teamet har nået indtil nu.

 

”Vi har fra starten arbejdet ud fra et meget langsigtet fokus. Det har hele tiden været målet at skabe langvarige klientrelationer, og det betyder, at når vi løser en ny sag, så gør vi det med udgangspunkt i, at kunderne skal være begejstrede for den rådgivning, de har fået, og have et ønske om at komme igen,” siger Henrik Kure.

 

Tilgangen har vist sig at virke. Kunderne tæller i dag mange af de vigtigste aktører i den finansielle sektor i Skandinavien, og der er en klar tendens til, at kunderne kommer igen.

 

”Vi har haft den holdning, at når vi har fået en ny kunde ombord, så vil vi gerne udvikle relationen, og vi vil have, at de får den bedste kundeoplevelse hos os. Vi har fokus på meget høj kvalitet i håndteringen af hver enkelt sag og på en høj grad af involvering af erfarne advokater. I dag tegner der sig et meget klart billede af, at kunderne kommer igen, så vores måde at gå til tingene på virker og giver mening,” siger Henrik Kure.
 

En følelse af at være privilegeret

Det giver næsten sig selv, at man ikke kommer sovende til den slags successer, og mens Henrik Kure undervejs har holdt lange tænkepauser før sine svar, falder svaret prompte, når man spørger til hans fritidsinteresser.

 

”Der er masser af ting, jeg interesserer mig for, men jeg har for meget arbejde og for mange børn til rigtigt at dyrke andet end det. Det er nok lidt et rammevilkår. Hvis du arbejder med at få gode sager ind, skal du jo også løse dem på den bedst tænkelige måde. Og jeg føler mig meget privilegeret ved at kunne bruge alle døgnets vågne timer på noget, jeg kan lide, og sammen med mennesker, jeg holder af,” lyder det.

 

Om coronaens vinterbølge kommer til at påvirke fejringen af de 40 år, forlyder der ikke noget om. Klart står det dog, at det bliver i selskab med hustruen Mia og børnene Cathrine på 2, Philip på 7 og Christian på 9.

 


Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22