Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


18-07-2022
Værdidrevet direktør med strategisk tæft fylder 50 år

Ro og retning. Disse ord gentager sig, når Louise Krarup skal beskrive, hvordan man står i spidsen for en specialiseret it-afdeling, et forretningsudviklingsteam og i det hele taget er dybt involveret i udviklingen af en virksomhed, der buldrer derudad. Man mærker tydeligt roen, hun taler om, men det står også hurtigt klart, at der er fart over feltet, og at hun er udstyret med et kæmpe drive og et oprigtigt engagement. Den 15. juli kan Louise Krarup, områdedirektør for Forretningsudvikling og IT hos Poul Schmith/Kammeradvokaten fejre sin 50-års fødselsdag.

 

”Ledelse for mig handler om, at jeg skal fjerne forhindringer og rydde stien, så andre kan motiveres, skabe fremdrift og løse de opgaver, de er bedst til. Jeg skal sikre, at der er ro på bagsmækken, og at alle kender retningen, vi går i – og af og til løber i. Jeg har som udgangspunkt en stor tillid og tiltro til mine medarbejdere, så derfor styrer jeg ikke i detaljer, men prøver at sætte rammer.”

 

Den der mavefornemmelse

Louise er ikke stødt på blindgyder og har ikke taget smutveje i sin karriere, ligesom hun aldrig har haft en egentlig karriereplan. Men døre har åbnet sig. Og når mulighederne er opstået, og mavefornemmelsen har været god, har hun taget chancer og skiftet spor.

 

I teenageårene boede hun med sine forældre og søskende i Norge og senere af to omgange i Italien. Derefter fulgte et studie i International virksomhedsøkonomi på Aalborg Universitet, hvorefter hun startede karrieren hos PwC’s internationale konsulentforretning, hvor hun en periode var udstationereret i Holland, indtil forretningen i starten af 00’erne blev opkøbt af IBM. Måske var det opbruddene på tværs af landegrænser, omorganiseringer og oplevelsen af omstillingsparathed, der allerede tidligt skabte Louises interesse for forandringer, dynamikker og struktur. Det blev i hvert fald en rød tråd i hendes karrierevej, og i mange år har hun været tilknyttet virksomheder, når strategier skulle defineres og eksekveres, eller organisationer etableres eller ændres. Hendes årelange erfaring med salg, marketing og kundeleverancer i rådgivningsvirksomheder betyder også, at det er den branche, hun kender bedst. ”Jeg ville ikke vide, hvad jeg skulle stille op med en produktionsvirksomhed.”

 

Der står 2018 på ansættelseskontrakten, men Louise har været inviteret inden for hos Poul Schmith/Kammeradvokaten flere gange tidligere. Tilbage i 2004 hjalp hun med en ny organisering af firmaets stabsfunktioner, og senere hen bistod hun med etableringen af en mere moderne daglig ledelsesstruktur i interessentskabet; med en bestyrelse og en Managing Partner – en struktur, som fortsat fungerer i dag.

 

”Selvom jeg som konsulent fik en fantastisk uddannelse og erfaringsbase, skal man som konsulent slippe kunden igen efter endt opgave og hurtigt videre til den næste. Når man har været en del af tilblivelsen af f.eks. en strategi eller en organisationsændring, så kan det godt føles lidt tomt at forlade det hele og ikke følge implementeringen til dørs, og se ændringerne forankre sig. Så da muligheden for at få en fast stol i et interessant firma kom, var jeg hurtig til at sige ja. Det var hos det internationale ingeniørfirma NNE, som er et datterselskab til Novo Nordisk, hvor jeg tilbragte seks rigtig gode år.”

 

Louise fulgte Poul Schmith/Kammeradvokaten på sidelinjen længe, og så den spændende udvikling, der var i gang – og stadig pågår.

 

”Firmaets historie og titel som Kammeradvokat betyder meget for mig – at være en del af et stærkt hold, der er med til at sikre og værne om balancerne i velfærdsstaten gennem juridisk bistand. Vi bærer et stort ansvar på fællesskabets vegne. Samtidig styrker firmaet disse år bredden i ydelser og kundetyper – nationalt som internationalt. Det er en ny virkelighed og en kæmpe omstilling af firmaet, hvor vi forsøger at bevare vores værdier og DNA i en branche, hvor især også den digitale omstilling og udvikling for alvor er begyndt at få fart på. Da muligheden for at få en fast plads i firmaet kom, var jeg derfor heller ikke i tvivl.”

 

”Alt skal ikke nødvendigvis ske i 30’erne”

Louise har ikke levet et liv i overhalingsbanen, men der har været tryk på. Hun har dog altid været bevidst om at finde en balance, der kunne passe familien. Da huset var fyldt med tre små børn, valgte Louises mand at arbejde på deltid og senere helt kvitte jobbet en periode for både at tage en efteruddannelse og samtidig have mere tid til børnene i hverdagen.

 

”Vi var nok lidt foran vores tid, men har altid delt barslerne mellem os, og det var den helt rigtige løsning for vores lille familie, at min mand gik mere hjemme end jeg. Det er vigtigt, at man mærker efter og finder en balance, som fungerer i den enkelte familie. Det er jo så forskelligt, hvad man vil prioritere, og hvordan det hele kan gå op. Vigtigst af alt er at være bevidst om det og få truffet nogle holdbare valg som familie – det er svært at få det hele på samme tid. Det er glædeligt, at vi nu ser en større ligestilling i barselsreglerne i mange firmaer – inklusive vores eget - som gør det nemmere for en familie at træffe det rigtige valg for dem. Det skal i hvert fald ikke være strukturelle forhold, som står i vejen.”

 

For Louise landede det første ”rigtige” lederjob omkring 40-årsalderen, og hendes budskab til den yngre generation er at huske sig selv på, at man skal være mange år på arbejdsmarkedet. Det nytter ikke noget at brænde ud for tidligt.

 

”Alt skal ikke nødvendigvis ske i 30’erne. Hvis man er nysgerrig, bevarer sin faglige udvikling og i øvrigt har et åbent sind, kommer der altid nye muligheder. Giv slip og acceptér, at tingene sejler lidt indimellem. Accepter nullermændene – det skal nok gå alt sammen.”

 

Louise er til italiensk rødvin, norsk natur og lune danske sommeraftener. Management-litteraturen i bogreolen er efterhånden blevet skiftet ud med krimier, romaner og amerikanske serier fra øverste hylde – med ”The Wire” som topfavorit. Men mest af alt er det tiden med familien, venner og hunden Louie, der trækker. En lang sommerferie bliver skudt i gang med at fejre fødselsdagen på Bornholm med familien, og derfra går turen til svigerfamilien og gode venner i Nordjylland.


Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22