Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


23-08-2022
Fødselsdagsportræt: Djævlen ligger stadig i detaljen

Partner Jesper Saugmandsgaard Øe fylder 50 år den 26. august

Dagens fødselar er netop vendt retur til kontoret efter tre måneders orlov. Ifølge ham selv, den første reelle pause, han har taget i sit arbejdsliv, siden han blev ansat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten som nyudklækket advokat for 20 år siden. Vel at mærke et arbejdsliv der har budt på håndtering af store konkursboer, højesteretssager og sager inden for den finansielle verden.

 

Havde det ikke været for LA Law

Der stod egentlig historie eller statskundskab på studieønskelisten, men inspiration fra en uventet kant førte til et andet studievalg. Tv-serien LA Law, som udspandt sig på et advokatkontor i Los Angeles, fik nemlig Jesper på andre tanker. Den juridiske verdens mange muligheder trak, og vejen var banet for en karriere som retssagsadvokat.

 

Det var også retssagerne, der fik ham til at søge mod Poul Schmith/Kammeradvokaten, og det er stadig retssagerne, der driver ham, skønt måden sagerne løses på har ændret sig meget gennem de seneste 20 år.

 

”Tidligere sad vi med vores egne sager. Men i takt med at sagerne er blevet mere komplekse, bliver de nu i højere grad løst i interne og eksterne teams. Det er en spændende udvikling. Du kan opnå meget alene, men for at opnå succes med de store komplekse sager er samarbejdet i bredere teams en helt nødvendig forudsætning.”

 

Stor berøringsflade

Med et arbejdsfelt inden for konkurs er hverdagen uforudsigelig. Og Jesper er glad for alsidigheden i opgaverne og berøringen med mange brancher og forskellige mennesker:

 

”Vores sagsportefølje spænder vidt fra hardcore svig, til konjunkturramte brancher og til styring af både små og store konkursboer. Derfor går jeg meget forskelligt til sagerne og de involverede parter afhængig af årsagen. Og til enhver sag er det spændende at få det team op at stå, som man skal løse opgaven sammen med.”

 

En del af sagerne involverer retssager i udlandet, og det stiller andre krav til samarbejdet.

 

”Det er spændende at spore penge på tværs af grænser og sørge for at søge dem tilbage. I udlandet fører vi ikke selv retssagerne, men vi monitorerer, at tingene går efter planen i samarbejde med udenlandske advokater, hvilket ofte var tilfældet i kølvandet på finanskrisen.”

 

Viborg 2017-19

Spørger man Jesper, om der er en særlig sag, der har gjort indtryk, går ruten mod Viborg og sagen om sammenbruddet i Ebh Bank.

 

”Jeg havde sammen med gode kolleger 148 retsdage i Viborg fra 2017-2019 i forbindelse med ansvarssagen om Ebh Bank og brugte selvsagt det meste af min tid på den. Faktisk var jeg nok mere i Viborg end hos familien i København. Det var en interessent og betydningsfuld opgave, men også en ekstremt omfattende og kompleks sag med mere end 80.000 sagsdokumenter.”

 

Djævlen ligger stadig i detaljen

Siden Jesper startede i advokatbranchen, har måden sager forberedes og føres på ændret sig, ligesom svigs-sagerne også har ændret karakter

 

”Det er blevet sværere at være simpel svindler. Du røver heller ikke banker længere, kriminaliteten er flyttet på nettet. Den svindel, vi ser i dag, er ofte ekstremt veltilrettelagt og datadrevet, og den er international. Det kræver sofistikerede dataanalysemuligheder at optrevle den, og det er noget, vi som firma har specialiseret os i at kunne med et dedikeret forensic team. Analyseapparat og know-how er altså på plads til at løse disse sager.”

 

Som Jesper udtrykker det, så har svindlere også erfagrupper og kopierer de svindelset-ups, der virker:

 

”Min egen erfaring er, at djævlen stadig ligger i detaljen. Tingene går hurtigere og hurtigere, svindlerne er snedige og datamængderne er enorme. Derfor skal du vide, hvor din tid og energi skal bruges på en sag.”

 

Tilbage til USA

Den netop overståede orlov bragte blandt andet Jesper til USA. Ikke til LA Law, men til New York for at sende familiens ældste søn godt i vej med et nyt eventyr som fodboldspiller og universitetsstuderende.

 

Nu venter en hverdag i retslokaler og på kontoret på Kalvebod Brygge. Når Jesper ikke er der, bruger han blandt andet sin fritid på at køre mountainbike i Hareskoven og løber gerne på ski i Alperne. Der bliver læst, men det er for lidt og mest faglitteratur. Og så vil hans børn nok mene, at de er blevet tvunget med på alt for mange af de museer, han gerne besøger.


Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22