Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


26-08-2022
Fødselsdagsportræt: En specialiseret ildsjæl

Partner og advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten Anni Noes Westergaard fylder 40 år den 26. august. Anni er stærkt specialiseret inden for it- og digitaliseringsret, og hun har siden sin fuldmægtigtid fokuseret på netop dette fagområde. Anni bistår både private virksomheder og offentlige myndigheder med at drive store strategiske digitaliseringsprojekter, der ofte har en ganske betydelig samfundsmæssig påvirkning – og netop det at være med til at gøre en forskel, betyder noget. Anni sidder også i firmaets diversitetsudvalg, som hun ser som en katalysator for at skubbe firmaet i en retning, der også matcher den nye generation af jurister.

 

Danmark er digital frontløber, og Anni sidder med helt tæt på, når nye teknologier og innovative løsninger bringes i anvendelse til understøttelse af vores fælles samfund. I disse år er udviklingen accelereret, og det stiller særlige krav til de juridiske ydelser på området.

 

”De juridiske ydelser skal understøtte den teknologiske virkelighed og de forretningsmæssige mål, vores klienter har – og ikke omvendt. Vi skal derfor være i stand til hele tiden at tilpasse juraen til den måde, de teknologiske ydelser leveres eller stilles til rådighed på, og det forudsætter, at vi interesserer os for – og forstår – den teknologiske udvikling. Det optager mig meget, og jeg har en klar ambition om at være blandt de bedste til det, jeg laver.”

 

Af den grund er Anni også dybt specialiseret inden for sit felt, og hun er konstant optaget af fortsat at dygtiggøre sig, hvilket de mange IT-relaterede certificeringer, hun har opnået, også er et vidnesbyrd om.

 

Samfundsperspektivet betyder noget

Anni har gennem snart 13 år bistået med de juridiske problemstillinger ved planlægningen og implementeringen af ganske mange it- og digitaliseringsprojekter, og for hende betyder det noget, at de sager hun beskæftiger sig med, har et bredt samfundsmæssigt perspektiv. Anni har særligt beskæftiget sig med større forsvars- og sikkerhedsrelaterede anskaffelser.

 

”Vores forsvar og politi varetager helt centrale og vitale samfundsmæssige opgaver. Det står særligt klart i den tid, vi befinder os i lige nu, og derfor ligger der også en stor tilfredshed i, at vi – med vores kompetencer – kan bidrage til, at vores forsvar og politi styrker deres positioner og kompetencer via implementering af nye digitale løsninger. Jeg føler det som et privilegie at kunne bistå med de her samfundsmæssige investeringer, der i sidste ende kommer os alle til gode.”   

 

Anni har gennem de seneste år også bistået en hel del med at anskaffe sundhedsrelateret-it. ”Sundhed er et andet godt eksempel på et område, hvor vi alle har en interesse i, at vi som samfund udvikler os i den rigtige retning og evner at implementere og anvende teknologien på en måde, som kan bidrage til et moderne og mere effektivt sundhedsvæsen. Det er en meget stor fornøjelse og utroligt spændende at få lov til at bistå på sådanne projekter, hvor resultatet af projektet rammer direkte ind i den hverdag, der foregår på hospitalsgangene.”

  

Diversitet og inklusion er en vigtig dagsorden

At Anni for 10 år siden landede hos Poul Schmith/Kammeradvokaten skyldes ifølge hende selv mest af alt en meget ivrig headhunter, som ikke tog et ”ellers tak” for gode varer. Hun er dog landet godt, og i 2020 blev hun udnævnt til partner. En udnævnelse hun modtog under hendes anden barsel. Under hendes første barsel i 2018 blev hun udnævnt til juniorpartner.

 

”Jeg har aldrig selv oplevet, at mit køn eller mine valg relateret til barsel har påvirket mine karrieremuligheder negativt, men jeg er alligevel meget optaget af, at vi som virksomhed er opmærksom på det fokus, der er kommet på diversitet, herunder ift. at alle oplever lige muligheder i en virksomhed som vores. Jeg er optaget af, at vi tør lytte, tænke nyt og foretage de nødvendige ændringer i forhold til den måde, vi driver vores virksomhed på, så vi kan vedblive med at være en attraktiv og foretrukken virksomhed at være i – også for de generationer af medarbejdere, der kommer. Jeg tror også, vi må forvente, at både klienter og samarbejdspartnere vil stille krav til vores indsatser på dette område, og diversitets- og inklusionsindsatsen er derfor i sidste ende en investering i vores bundlinje. Vi har allerede søsat mange gode initiativer i virksomheden, som har til formål at understøtte diversitets- og inklusionsindsatsen, og vi kan jo se, at vores initiativer på dette område modtages med meget stor begejstring hos vores medarbejdere, og det glæder mig.”

 

Anni er medlem af virksomhedens diversitetsudvalg, der har til formål netop at udvikle og kvalificere de indsatser, der kan øge diversiteten i virksomheden.


Anni bor på Frederiksberg med sin mand Mikkel og deres to små drenge på 2 og 4 år. Familien ynder at stikke af til deres sommerhus, hvor de nyder at være sammen med venner og familie.

 


Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22