Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


03-10-2023
Fødselsdagsportræt: ”Jeg ville ærgre mig gul og grøn, hvis jeg ikke havde grebet muligheden”

Partner og advokat Michael Thomsen fylder 60 år den 4. oktober. Han har netop rundet sit første år hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, hvor han er en del af firmaets forsvars- og sikkerhedsteam. Selvom det ikke just lå i kortene, at han skulle gøre juridisk karriere, ligger hans speciale ikke så fjernt fra hans barndomsdrøm, for han har grebet de spændende muligheder, der bød sig, og formået at kombinere passion og karriere.

 

To veje mødes

Dagens fødselar har siden barnsben haft en stor passion for fly og luftfart. Værnepligten blev naturligvis aftjent i Flyvevåbnet efterfulgt af flere års rådighedstjeneste, men da drømmen om at blive pilot i Forsvaret brast, og døren til cockpittet lukkede, åbnede sig en ny til juraens verden:

 

”Jeg havde en barndoms- og ungdomsdrøm om at blive pilot og havde rettet mig ind efter det. Jeg fejlede på flyvemedicinsk grundet en skjult skelefejl, og så stod jeg der og tænkte, hvad jeg så skulle begive mig ud i. Jeg startede på jurastudiet i Aarhus, som jeg var vildt glad for, og jeg så hurtigt en karriere inden for anklagemyndigheden som mit levebrød.”

 

Efter at have fået titlen cand.jur. i 1995 begav Michael sig derfor ned ad denne sti. Da han senere startede i Domstolsstyrelsen, hvor han arbejdede med en kombination af civile sager og straffesager, erfarede han hurtigt, at det var det civile spor, han skulle gå i. Og skæbnen ville, at dette spor ledte ham mod barndomsdrømmen:

 

”Jeg fik muligheden for at komme ind i luftfarten i 2001, da jeg startede i Naviair. På den måde kunne jeg kombinere min passion for jura med min gamle barndomsdrøm om at blive pilot. Jeg startede i den forbindelse også på Flyveskolen og har i mange år fløjet som privatpilot ved siden af mit arbejde hos Naviair. Det var en god, operationel uddannelse, som samtidig gav mig muligheden for at tale med flyveledere og få et indblik i flyveledelse. Derved fik jeg en forståelse for, hvad det handlede om, når jeg skulle lave juridiske sager.”  

 

”Det var en gammel drøm, der gik i opfyldelse”

Michaels rejse med Naviair varede 22 år, hvoraf de sidste 15 år var som juridisk direktør. 1. oktober 2022 startede han en ny rejse hos Poul Schmith/Kammeradvokaten – på et tidspunkt i karrieren, hvor andre måske overvejer at sætte farten ned:

 

”Der er nok mange, der kan synes, at det er lidt sent at komme i gang. Men jeg tænkte, at når jeg en dag stopper og går på pension, så ville jeg ærgre mig gul og grøn, hvis jeg ikke havde grebet muligheden og prøvet kræfter med Poul Schmith/Kammeradvokaten. Der er ingen tvivl om, at jeg i mange år har tænkt over, hvad det vil sige at være i advokatbranchen, så det var en gammel drøm, der gik i opfyldelse. For mig var det et perfekt match, hvor alle mine ønsker blev opfyldt, og jeg har ikke fortrudt ét sekund – selvom det selvfølgelig smertede lidt at forlade luftfarten,” siger han med et smil.   

 

Hvor han i sit tidligere job bad Poul Schmith/Kammeradvokaten om bistand, sidder han nu på den anden side af bordet – og kendskabet fra begge sider er en fordel. Den indgående erfaring fra luftfartsområdet gør han brug af i Team Forsvar og Sikkerhed, hvor han bistår bl.a. Forsvaret, når der skal indgås aftaler om f.eks. indkøb af materiel, software og tjenesteydelser. Særligt den nuværende sikkerhedspolitiske situation, som er spidset til med krigen i Ukraine, stiller nye, anderledes krav. 

 

Holdånd, samarbejde og anerkendelse

Der er ingen tvivl om, at Michael brænder for sit arbejde og speciale. Han lægger heller ikke skjul på, at et sundt arbejdsmiljø med work-life-balance, en god trivsel og en god holdånd er noget, der i høj grad driver ham. Og når han kigger tilbage på den læring, han har gjort sig i løbet af karrieren, er det ganske befriende at være kommet til det sted, hvor han er nu: 

 

”Noget af det, man oplever, når man er blevet lidt ældre, er, at man ikke er så bange for at give ros og for at anerkende andre for deres indsats. Jeg er ikke længere selv et sted i min karriere, hvor jeg har brug for at markere mig eller bevise min faglighed – og det er utroligt befriende, at jeg i stedet kan vise vejen for andre, være med til at fremhæve deres indsats og give dem rum til at vise, hvad de kan. Jeg har også altid haft den opfattelse, at nok kan jeg løse en opgave selv, men ét er at løse tingene selv, noget andet er at kunne sparre med en og få andre vinkler på opgaven. Samspillet er fantastisk og giver i sidste ende et bedre resultat.”

 

Til lands og i luften

Når arbejdsdagen går på hæld, stiger Michael på Øresundstoget og bevæger sig hjem mod Sverige, hvor han har boet siden 2002. Her værdsætter han de hyggelige stunder med datteren Ida og sin aktive fritid, hvor han sjældent sidder stille. Foruden at han i mange år har fløjet som privatpilot, holder han også af mange – mere jordnære – aktiviteter:

 

”Jeg står på ski, både langrend og slalom, og det kan jeg virkelig godt lide. Jeg har en lejlighed i Spanien, hvor jeg tager til, når jeg holder ferie, og placeringen her er eminent for mine interesser – måske lige på nær skisporten – for jeg dyrker også løb, cykling, padeltennis og golf. Det er supersjovt, selvom jeg godt kan mærke, at viljen ofte er noget større, end evnerne er nu,” afslutter han grinende.

 


Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22