Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


22-11-2023
Partner og advokat Steffen Sværke fylder 60 år den 27. november

Han er en af landets mest erfarne retssagsadvokater og fører primært sager på vegne af Skatteministeriet og Skatteforvaltningen som en del af Kammeradvokataftalen.

 

Retssagerne, store som små, har været drivkraften i hele Steffen Sværkes karriere hos Poul Schmith/Kammeradvokaten. Den har strakt sig over 35 år, hvor omdrejningspunktet hurtigt blev skattemæssige tvister.

 

Dagens fødselar er den nulevende advokat, der har ført flest højesteretssager, ca. 200 retssager er det blevet til gennem årene ved landets højeste retsinstans. Langt de fleste både store og komplekse sager. Dertil kommer også flere hundrede landsretssager.

 

De senere år har særligt Udbyttesagens civilretlige spor været i fokus. Det gælder bl.a. den meget omtalte erstatningssag mellem Skatteforvaltningen og Bech-Bruun, som Steffen Sværke førte med kollegaen Boris Frederiksen. Den sag blev den 20. november 2023 afgjort i Højesteret til Skatteforvaltningens fordel.

 

Det samme har adskillige sager om transfer pricing. Den seneste sag i Højesteret var MÆRSK/MOGAS-sag. Spørgsmålet var, om den danske stat skattemæssigt var blevet tilgodeset nok med det danske selskabs samhandel ved olieprojekter i Qatar og Algeriet. En sag, som Skatteministeriet fik medhold i september i år. Der var tale om en samlet forhøjelse på over 10 mia. kr. og skatten med renter udgjorde flere mia. kr.

 

Den sag, der har gjort størst indtryk på Steffen Sværke, er ikke en skattesag som forventet, men derimod en erstatningssag, som han førte. Det er Blødersagen, hvor der blev givet HIV-inficeret blodplasma til bløderpatienter tilbage i 80’erne. En sag med et meget tragisk bagtæppe og ingen reelle vindere eller helbredelse for de berørte, da den blev afgjort i Højesteret i 1996.

 

Udenfor retssalen bruger Steffen en del af sin fritid på at læse nogle af de helt store klassikere fra Dostojevskij til Hemingway, hvor romanen ’Solen går sin gang’ har en helt særlig plads i et forfatterskab, som Steffen har været igennem fra ende til anden. Derudover fylder britisk historie og ikke mindst Winston Churchill i bogreolen.

 

Steffen Sværke besidder adskillige tillidshverv. Han er medlem af bestyrelsen hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, medlem af Advokatrådets skatteudvalg, medlem af Aftagerpanel for Jura, Erhvervsøkonomi og Erhvervsret på Aarhus Universitet og af Advisory Board Master i Skat på CBS.


Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22