Velkommen   (0 lektioner)

Alle skal have digital postkasse

Alle virksomheder med et CVR-nummer skal have oprettet en digital postkasse hos Virk.dk. Det er gratis at oprette og modtage digital post i den digitale postkasse.

Folketinget vedtog i 2012 ”Lov om Offentlig Digital Post”. Loven indebærer, at det for alle virksomheder bliver obligatorisk at have en digital postkasse den 1. november 2013.

 

Når man opretter en digital postkasse, bliver man tilmeldt digital post fra alle offentlige afsendere. Man har også mulighed for at vælge at modtage post fra private afsendere, ligesom du kan i e-Boks. Dermed kan man samle sin digitale e-post ét sted.

Digital post på Virk.dk

 

For at kunne oprette postkassen skal din virksomhed have en medarbejdersignatur eller en NemID medarbejdersignatur. Det er din virksomheds NemID-administrator eller LRA (Local Ressource Administrator), der har ret til at oprette postkassen.

 

Har du ikke en NemID medarbejdersignatur, kan du bestille den på https://www.medarbejdersignatur.dk/. Den første i virksomheden, der bestiller en digital signatur, bliver NemID-administrator.

Læs mere om NemID medarbejdersignatur

 

Spørgsmål og svar

På Virk.dk kan du læse om Digital Post til forskellige størrelser virksomheder og foreninger. 

Digital Post på Virk.dk

 

Vejledninger

Vejledning til, hvordan virksomheder, foreninger og andre med et CVR-nummer bliver klar til at sende og modtage Digital Post fra det offentlige.

Vejledning til virksomheder og foreninger

 

Digital postkasse på vegne af en anden virksomhed

I Digital Post kan man give tredjepart - en person som ikke er ansat i samme virksomhed eller anden virksomhed - adgang til virksomhedens digitale postkasse. Det er praktisk for advokatvirksomheder, der administrerer andre virksomheder og gerne vil kunne tilgå deres Digitale Post. Erhvervsstyrelsen har lavet en vejledning, som trin for trin gennemgår de forudsætninger, der er nødvendige.

Vejledning i at give tredjepart adgang til virksomhedens digitale postkasse

 

Ophør af virksomhed

Når et CVR-nummer ophører, lukkes de tilhørende NemID medarbejdersignaturer også. Du kan læse om hvordan du forholder dig ved konkurs, ophør eller dødsfald samt tvangsopløsning, frivillig likvidation og rekonstruktion.

Læs mere om ophør af virksomhed på Virk.dk

 

Dødsfald – afmelding og adgang til afdødes e-Boks

Hvis en ægtefælle dør, kan den efterladte anmode om adgang til sin afdøde ægtefælles e-Boks ved at udfylde nedenstående formular. Hvis det eksempelvis er afdødes barn, der skal have adgang til e-Boks, skal der medsendes en skiftefuldmagt.

Læs mere om, hvad man gør i tilfælde af dødsfald

 

Integration til andre systemer

Der er mulighed for at integrere den digitale postkasse til virksomhedens egne systemer.

Vejledning om avanceret afhentning og sortering i Digital Post på Virk.dk

 

Næste generation Digital Post

Digitaliseringsstyrelsens kontrakt med den nuværende leverandør e-Boks A/S udløber i 2020. Danske Advokater vil når det er relevant informere om den nye løsning, og overgangen hertil for advokatvirksomheders brug af digital post.

Læs mere om næste generation af digital post

Nyheder

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

Kontakt Steen Hermansen på tlf.

33 43 70 21