Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Høringssvar

Danske Advokater og vores fagudvalg tilfører det politiske system vigtige input – både som faglige eksperter og som praktikere.


Vælg årstal for visning af alle høringssvar i et bestemt år.


22-01-2021
Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om ophavsret (gennemførelse af dele af DSM-direktivet og SatCabII-direktivet m.v.)

Ved mail af hhv. 18. december 2020 og 14. januar 2021 har Kulturministeriet anmodet om Danske Advokaters bemærkninger til ovennævnte lovudkast.

 

Lovudkastene, der har været behandlet i Danske Advokaters fagudvalg for IP-ret, giver anledning til følgende bemærkninger:

 

Det fremgår, at lovudkastet implementerer dele af DSM-direktivet og SatCabII-direktivet, og derudover indeholder nogle justeringer af ophavsretsloven, der ikke er direktivbestemte.

 

Danske Advokater bemærker, at det kan overvejes i lovudkastet at foretage visse præciseringer særligt i forhold til de tilfælde, hvor der er sammenfald mellem rettighedshaver og bruger. Med den nuværende ordlyd, kan lovudkastene efterlade den opfattelse, at rettighedshaverne og dem, der uploader, altid er adskilte størrelser, hvilket langtfra altid er tilfældet.

 

Danse Advokater foreslår derfor, at det tydeliggøres, at det - hvis rettighedshaverne er de samme som dem, der uploader/brugerne - er tilstrækkeligt at indgå aftale direkte med brugerne, da de jo i så fald også er rettighedshavere.

 

Med henblik på at lette forståeligheden foreslår Danske Advokater desuden, at ordlyden af § 52 e, stk. 3, 2. pkt., bliver gjort tydeligere. Fx som følger:

 

”En tilladelse i medfør af stk. 2 omfatter også de ophavsretlige handler, der udføres af onlineindholdstjenestens brugere, medmindre brugernes upload og andre aktiviteter sker som et led i brugernes kommercielle aktiviteter, eller deres uploadede værker skaber betydelige indtægter. I disse tilfælde må brugerne tillige indhente særskilt tilladelse fra rettighedshaverne til den påtænkte upload og de øvrige af brugerne påtænkte aktiviteter. ”

 

 

Med venlig hilsen

Jeanie Sølager Bigler
Retschef
jsb@danskeadvokater.dk


Nyheder

KURSER

Charlotte Hvid Olavsgaard
Charlotte Hvid Olavsgaard | Specialkonsulent | 33 43 70 09 | cho@danskeadvokater.dk


Kontakt

Charlotte er specialkonsulent for Danske Insolvensadvokater og Bestyrelsesadvokater samt for fagudvalgene ansættelsesret, bestyrelsesarbejde, databeskyttelse, hvidvask, insolvens,  databeskyttelse, selskabs- og finansieringsret og strafferet og straffeproces. Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv.

 

Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. 

Læs mere…

33 43 70 09