Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Høringssvar

Danske Advokater og vores fagudvalg tilfører det politiske system vigtige input – både som faglige eksperter og som praktikere.


Vælg årstal for visning af alle høringssvar i et bestemt år.


03-03-2021
Høring over udkast til forslag til ændring af lov om undersøgelseskommissioner og retsplejeloven (Indførelse af granskningskommissioner, Folketingets samtykke til nedlæggelse af undersøgelseskommissioner m.v.)

Justitsministeriet har ved e-mail af 12. februar 2021 anmodet om at modtage udtalelser om udkast til forslag til ændring af lov om undersøgelseskommissioner og retsplejeloven (Indførelse af granskningskommissioner, Folketingets samtykke til nedlæggelse af undersøgelseskommissioner m.v.).

 

Lovforslaget giver Dansk Advokater anledning til følgende bemærkninger:

 

Danske Advokater er optaget af, at retssikkerheden sikres, og hilser det derfor velkomment, at retssikkerhedsgarantierne fra lov om undersøgelseskommissioner videreføres i forhold til granskningskommissioner.

 

Danske Advokater noterer desuden med tilfredshed, at tidsfaktoren for granskningskommissioner skal være i overensstemmelse med retssikkerheden. Det vil således efter forslaget være en forudsætning for at nedsætte en granskningskommission, at kommissionens arbejde vurderes at kunne udføres inden for 12 måneder med den påkrævede grundighed, der er nødvendig for en fyldestgørende og retssikkerhedsmæssig betryggende gennemførsel af undersøgelsen.

 

Ligeledes er Danske Advokater tilfredse med, at granskningskommissionen ikke kan tilpligtes at afgive sin beretning, før kommissionen vurderer, at dette kan ske på fyldestgørende og retssikkerhedsmæssigt betryggende vis.


Nyheder

KURSER

Charlotte Hvid Olavsgaard
Charlotte Hvid Olavsgaard | Specialkonsulent | 33 43 70 09 | cho@danskeadvokater.dk


Kontakt

Charlotte er specialkonsulent for Danske Insolvensadvokater og Bestyrelsesadvokater samt for fagudvalgene ansættelsesret, bestyrelsesarbejde, databeskyttelse, hvidvask, insolvens,  databeskyttelse, selskabs- og finansieringsret og strafferet og straffeproces. Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv.

 

Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. 

Læs mere…

33 43 70 09