Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Høringssvar

Danske Advokater og vores fagudvalg tilfører det politiske system vigtige input – både som faglige eksperter og som praktikere.


Vælg årstal for visning af alle høringssvar i et bestemt år.


03-12-2020
Høring over bekendtgørelse om god skik for boligkredit

Ved e-mail af 22. oktober 2020 har Finanstilsynet sendt et udkast til bekendtgørelse om god skik for boligkredit i høring med frist for høringssvar den 3. december 2020.

 

Udkastet har været behandlet i bestyrelsen for Danske BOLIGadvokater, der fungerer som Danske Advokaters fagudvalg for boligret.

 

Danske Advokater har noteret sig, at bekendtgørelsen alene er ændret for så vidt angår § 16 og har ingen bemærkninger til den ny § 16, men har nedenstående bemærkninger og forslag til indholdet i bilag 3:

 

Det er Danske Advokaters erfaring, at forbrugerne ofte har meget stor fokus på rentesatsen og derfor ofte sammenligner lånetilbud alene på baggrund af renten, men uden at forholde sig til bidragssatsen. Da bidraget imidlertid – i hvert fald for nærværende – ofte er højere end renten, anbefales det, at der skabes øget fokus på bidraget.

 

Mange forbrugere er herudover ikke opmærksomme på, at bidraget kan reguleres af kreditforeningen uafhængigt af, om renten er fast eller variabel. Danske Advokater foreslår derfor, at dette skal fremgå tydeligt af låneoverblikket. 

 

I bilag 3, del A (bilagets side 1-2) udkastets side 13-14 er der indskrevet en model for det simple låneoverblik. I selve låneoverblikket ud for A) anføres, hvad forbrugeren skal betale de første 12 måneder før skat. Dette beløb kan med fordel – under punkt A) – specificeres i renter, bidrag og afdrag, før beløbet føres ud i kolonnen til højre, så det klart fremgår, hvordan beløbet fremkommer.

 

Såfremt beløbet specificeres, skal det tilsvarende skrives ind i Del B, udkastets side 15, med instruktion til udfyldelse af modellen.

 

Ydermere kan der med fordel indsættes en note-henvisning til a ved A) og C), så forbrugernes opmærksomhed henledes på, at beløbet kan variere. Ellers vil mange forbrugere formentlig alene forholde sig til tallene udfor punkt A) – E) uden at nærlæse den efterfølgende side, særligt da siden først i overblikket alene synes at indeholde, ”hvordan tallene er beregnet”.

 

Med venlig hilsen

Danske Advokater

 

Jeanie Sølager Bigler
Retschef
Jsb@danskeadvokater.dk


Nyheder

KURSER

Charlotte Hvid Olavsgaard
Charlotte Hvid Olavsgaard | Specialkonsulent | 33 43 70 09 | cho@danskeadvokater.dk


Kontakt

Charlotte er specialkonsulent for Danske Insolvensadvokater og Bestyrelsesadvokater samt for fagudvalgene ansættelsesret, bestyrelsesarbejde, databeskyttelse, hvidvask, insolvens,  databeskyttelse, selskabs- og finansieringsret og strafferet og straffeproces. Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv.

 

Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. 

Læs mere…

33 43 70 09