Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Høringssvar

Danske Advokater og vores fagudvalg tilfører det politiske system vigtige input – både som faglige eksperter og som praktikere.


Vælg årstal for visning af alle høringssvar i et bestemt år.


08-07-2022
Høringssvar over lovforslag om Fonden for Plantebaserede Fødevarer (j.nr. 21-1121-000001)

Danske Advokater har bemærket, at ovennævnte lovforslag er sendt i høring.

 

Det skal indledningsvist bemærkes, at Danske Advokater alene har forholdt sig til lovforslagets § 13

 

Danske Advokaters bemærkninger:

 

Danske Advokater finder det bekymrende, at lovforslaget giver myndighederne adgang til at foretage husundersøgelser uden forudgående retskendelse på de lokaliteter, der har modtaget tilskud efter loven.

 

Ministeren eller den, ministeren bemyndiger hertil, har jf. § 13 til enhver tid adgang til – uden retskendelse – at få adgang til de lokaliteter, der har modtaget tilskud efter denne lov.

 

Husundersøgelser må efter grundlovens § 72 kun ske efter en forudgående retskendelse ”hvor ingen lov hjemler en særskilt undtagelse”.  Danske Advokater anser derfor, at det er af stor betydning, at der foretages en proportionalitets-afvejning i forholdet mellem lokalitetens ukrænkelighed og myndighedernes behov for at kunne gennemføre kontrol med tilskudsmodtagere. En kontrol der jf. § 13 stk. 3 endvidere kan gennemføres med politiets bistand.

 

Danske Advokater opfordrer derfor til, at § 13 genovervejes, samt at der, såfremt indholdet fastholdes, sikres mulighed for en tæt opfølgning i forhold til den faktiske brug af paragraffen i form af fx en evaluering efter en nærmere fastsat periode.

 

Afsluttende bemærkninger

 

Danske Advokater står naturligvis til rådighed for uddybende spørgsmål eller dialog.

 

Med venlig hilsen

 

Annette Lerche

Specialkonsulent
ale@danskeadvokater.dk


Nyheder

KURSER

Annette Lerche
Annette Lerche | Specialkonsulent | 33 43 70 07 | ale@danskeadvokater.dk


Kontakt

Annette er specialkonsulent for Danske BOLIGadvokater, Danske Ejendomsadvokater, Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration, Danske Miljøadvokater, Danske Landbrugsadvokater, Danske INKASSOadvokater samt Danske Advokaters Fagudvalg for fast ejendom

 

Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv.

Læs mere…

33 43 70 07