Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Høringssvar

Danske Advokater og vores fagudvalg tilfører det politiske system vigtige input – både som faglige eksperter og som praktikere.


Vælg årstal for visning af alle høringssvar i et bestemt år.


10-08-2022
Høringssvar over udkast til lov om ændring af lov om indsamling m.v.

Danske Advokater takker for muligheden for at afgive høringssvar. Dette høringssvar er udarbejdet i samarbejde med Danske Advokaters fagudvalg for bank- og finansieringsret.


Overordnede bemærkninger


Det bør efter Danske Advokaters opfattelse præciseres i loven (eller som minimum i bemærkningerne), at udleveringspligten i § 12, stk. 2, ikke gælder for advokater i relation til oplysninger om klienter.


Advokater er underlagt en særlig tavshedspligt vedrørende klientoplysninger, som bl.a. kommer til udtryk i retsplejelovens § 129, jf. straffelovens § 152, og retsplejelovens § 170.


Undtagelsen for advokaters udleveringspligt bør i relation til lov om indsamling være absolut. De få tilfælde i lovgivningen i øvrigt, hvor der gøres undtagelser fra advokaters tavshedspligt, omhandler tungtvejende samfundsmæssige hensyn, eksempelvis hensynet til forebyggelse af terror og hvidvask. Sådanne tungtvejende hensyn foreligger ikke i forbindelse med lov om indsamling m.v.


Afsluttende bemærkninger:


Danske Advokater takker for muligheden for at afgive høringssvar, og vi står altid gerne til rådighed for uddybende spørgsmål eller dialog.

 

Med venlig hilsen


Nikoline Sneholt
Juridisk konsulent
nsn@danskeadvokater.dk


Nyheder

KURSER

Nikoline Sneholt
Nikoline Sneholt | Juridisk konsulent | 33 43 70 05 | nsn@danskeadvokater.dk


Kontakt

Nikoline er juridisk konsulent og er ansvarlig for GDPR. Juridiske og fagpolitiske initiativer.

Læs mere…

33 43 70 05