Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Høringssvar

Danske Advokater og vores fagudvalg tilfører det politiske system vigtige input – både som faglige eksperter og som praktikere.


Vælg årstal for visning af alle høringssvar i et bestemt år.


09-02-2023
Høringssvar over bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om antagelse af advokater som retsmæglere

Advokatretsmæglere antages for 4 år ad gangen. Dog fremgår det af bekendtgørelse om antagelse af advokater som retsmæglere, at antagelsen ophører, når advokaten fylder 70 år. Det er i ændringsbekendtgørelsen foreslået at ophæve denne 70 års grænse.


Danske Advokater støtter ophævelsen af 70-års-grænsen for advokatretsmæglere og ændringsbekendtgørelsen i sin helhed.


Danske Advokater er desuden positive overfor, at der er lagt op til en hurtig ikrafttræden, i og med at bekendtgørelsen forventes at træde i kraft dagen efter kundgørelse i Lovtidende.


Vi har fået at vide, at Domstolsstyrelsen har givet dispensation for 70-års-reglen til en advokatretsmægler, der fyldte 70 år i januar 2023, hvilket vi er meget positive overfor. Samtidig vil vi gerne anerkende Domstolsstyrelsen for, at de også vil håndtere øvrige advokatretsmæglere, der fylder eller er fyldt 70 år i den aktuelle antagelsesperiode.


Afsluttende bemærkninger:

Danske Advokater takker for muligheden for at afgive høringssvar, og vi står altid gerne til rådighed for uddybende spørgsmål eller dialog.

 

Med venlig hilsen

Charlotte Hvid Olavsgaard
Specialkonsulent
cho@danskeadvokater.dk


Nyheder

KURSER

Charlotte Hvid Olavsgaard
Charlotte Hvid Olavsgaard | Specialkonsulent | 33 43 70 09 | cho@danskeadvokater.dk


Kontakt

Charlotte er specialkonsulent for Danske Insolvensadvokater og Bestyrelsesadvokater samt for fagudvalgene ansættelsesret, bestyrelsesarbejde, databeskyttelse, hvidvask, insolvens,  databeskyttelse, selskabs- og finansieringsret og strafferet og straffeproces. Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv.

 

Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. 

Læs mere…

33 43 70 09