Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Det er desværre forholdsvis nemt at tilgå og ændre i selskabsoplysninger i CVR-registret, og der er dermed også grobund for misbrug. De seneste dage har der i pressen været omtalt tilfælde af misbrug i tegningsberettigede personers CVR-registrering.

19-04-2016
Få passwordbeskyttelse i CVR-registret

Det er desværre forholdsvis nemt at tilgå og ændre i selskabsoplysninger i CVR-registret, og der er dermed også grobund for misbrug. De seneste dage har der i pressen været omtalt tilfælde af misbrug i tegningsberettigede personers CVR-registrering.

 

Danske Advokater har derfor kontaktet Erhvervsstyrelsen for at høre, hvad man kan gøre for at undgå svindel.

På den baggrund råder Danske Advokater advokatvirksomheder til nøje at overveje, hvorvidt de står i en udsat position i forhold til svindel og dermed bør få passwordbeskyttelse af deres virksomhed i CVR-registret. Ligeledes bør man som advokatvirksomhed nøje overveje, hvorvidt der er behov for også at anbefale sine klienter dette i rådgivningen.

 

Sådan gør du:

  • Indsend mail til indberet@erst.dk fra den/de tegningsberettigede i virksomheden.
  • Det er kun den/de tegningsberettigede i virksomheden, der kan anmode om password. Alle andre vil blive afvist.
  • Password tildeles af Erhvervsstyrelsen (det er ikke muligt selv at bestemme password).

Erhvervsstyrelsen understreger dog, at der er lagt flere sikkerhedsprocedurer ind i den nye selvbetjeningsløsning, der begrænser mulighederne for svindel. Der udsendes automatisk adviseringer til virksomhedens e-boks, når der foretages ændringer i virksomheden ligesom der udsendes til personer, der tiltræder og fratræder. Herudover er der mulighed for at ’følge en virksomhed’, hvor man automatisk modtager en e-mail, når der foretages ændringer på virksomheden.

 

Erhvervsstyrelsen udleverer ikke passwords, hverken på mail eller telefon. Hvis man har glemt sit password, udsteder de et nyt, såfremt det er den/de tegningsberettigede, der kontakter dem.

 

Erhvervsstyrelsen oplyser, at de er i gang med at undersøge muligheden for, at virksomhederne i højere grad selv kan lave en passwordbeskyttelse af virksomheden (via digital selvbetjening), men dette er endnu ikke afklaret.

 

Ulovlige og strafbare registreringer

I Erhvervsstyrelsens selvbetjeningsløsninger går smidighed og sikkerhed hånd i hånd. Det er nemt at registrere via løsningerne, men det er ulovligt at give falske oplysninger, og man hæfter for de registreringer, man foretager - også for, at registreringerne er korrekte og overholder loven. Det er strafbart, hvis man bevidst foretager ændringer, som man ikke har ret til, eller hvis man på anden måde opgiver forkerte oplysninger til offentlige myndigheder.

 

Advisering via Digital Post

Erhvervsstyrelsen sender automatisk en besked, når der er sket registreringer i et selskab. Beskeden sendes via Digital Post og sendes til det CVR-nummer, som registreringen omhandler. Hvis registreringen medfører, at en person bliver registreret ind eller ud af et selskab, vil den pågældende person også få en besked.

Læs mere på Erhvervsstyrelsens hjemmeside 

she
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21